17 Mayıs 2024 Cuma

Bitlis'e getirilen taşımalı seçmenler paylaşıldı

DEM Parti Bitlis Belediye Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş, kente getirilen taşımalı seçmenlerin görüntülerini paylaştı. AKP'nin 196 oyla kazandığı öne sürülen seçimlere ilişkin DEM Parti'nin bugün tekrar itirazda bulunması bekleniyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Bitlis il merkezinde geçersiz sayılan bini aşkın oya karşı itirazda bulunacak. DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayı Nezir Karabaş, kente getirilen taşımalı seçmenlere dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Karabaş, şu ifadeleri kullandı: "İşte AKP ve Nezrullah'ın seçmenleri. Bu alçaklığı, nereden geldiği, ne idüğü belirsiz kişilerin oyu ile Bitlis halkının iradesini gasp eden bu görüntüyü elbette halkımız unutmayacak."
 
Bitlis merkezde resmi olmayan sonuçlara göre AKP 8 bin 900, DEM Parti ise 8 bin 702 oy aldı. Kentte geçersiz sayılan oy sayısı 2 bin 18. AKP'nin resmi rakamlara göre 196 yakın bir oy ile kazandığı öne sürüldü. DEM Parti bugün geçersiz oylara dair tekrardan itirazda bulunması bekleniyor.