16 Mayıs 2024 Perşembe

Birleşik Gençlik Meclisleri İÇDAŞ önünde İsrail'i protesto etti

Birleşik Gençlik Meclisleri, Filistin halkına yönelik işgal ve katliam saldırılarını sürdüren siyonist İsrail devleti ile işbirliği içindeki İÇDAŞ önünde eylem yaptı. "İşgalciler, işbirlikçiler kaybedecek, direnen halklar kazanacak" dedi.

Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), İsrail ile en fazla ihracat yapan İÇDAŞ önünde eylem yaptı. Şirketin Bağcılar Mahmutbey'deki binası önüne giden BGM'liler, ajitasyon konuşması yaptı.

"Emperyalistler ve işbirlikçileri yenilecek, Filistin halkı kazanacak" yazılı pankart açan Birleşik Gençlik Meclisleri bileşenleri, firmanın duvarlarına kanı simgeleyen kırmızı boya döktü.

Eylemde yapılan konuşmada, İÇDAŞ'ın Türkiye'de İsrail ile ticari ilişkilerinde en büyük ihracat gerçekleştiren şirketlerden bir tanesi olduğu belirtildi, İsrail ile ilişkilerine sürdüren AKP-MHP faşizminin timsah gözyaşları döktüğü belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bizler AKP-MHP faşizminin sözde İsrail karşıtı, sözde Filistin halkı dayanışmacı sözlerine inanmıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, AKP-MHP faşizmi İsrail devleti ile ticari, askeri, siyasi ilişkilerine devam etmekte. İÇDAŞ da İsrail'in ihracat yaptığı şirketlerden sadece bir tanesi. Filistin halkıyla dayanışmak yalancı sözler, gözyaşlarıyla değil, direnişlerine omuz vermekle, birleşik mücadeleleyle olur. İşgalciler, işbirlikçiler kaybedecek, direnen halklar kazanacak."

"İşgalciler yenilecek, direnen halklar kazanacak", "Yaşasın Filistin halkı ve mücadelesi" sloganlarının atıldığı eylemin ardından firmanın duvarlarına kanı simgeleyen kırmızı boya döküldü.

İÇDAŞ özel güvenlik elemanı eylemin sonunda BGM'lilere cop ve çakı ile saldırdı.