19 Nisan 2024 Cuma

Birleşik Devrimci Mücadele Viyana'da halk toplantısı gerçekleştirdi

PKK'nin kuruluş yıldönümünde Viyana'da halk toplantısı düzenleyen Birleşik Devrimci Mücadele, ancak birleşik mücadeleyle faşizme diz çöktürüleceği kaydedildi.

Birleşik Devrimci Mücadele (BDM) Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirdiği halk toplantısında Rojava devrimi ve sömürgeci savaşa karşı devrimci hamleyi halk toplantısında tartıştı. Sömürgeci işgal saldırılarına karşı birleşik devrim perspektifinin önemine dikkat çekildi.

PKK'nin kuruluş yıldınömünüde yapılan etkinlik devrim ve komünizm şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından sinevizyon gösterimiyle sürdü.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) adına yapılan konuşmada dünyada "Jin, jiyan, azadi" sloganı etrafında birleşen kadın isyanına dikkat çekti. Kadınların daha fazla birleşerek erkek egemenliğine karşı saflaşması gerektiği kaydedildi.

HBDH adına söz alan konuşmacı Türkiye ve Kürdistan topraklarındaki birleşik devrimi yaratan tarihsel miraslara değinerek, günümüzde ortak hareket etmenin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Grupçu, milliyetçi ve sekter tutumlardan her kademede arınmak gerektiğine dikkat çeken konuşmacı, "Ancak yan yana gelebilirsek faşizme diz çöktürebiliriz" dedi.

Türkiye'nin emperyalist devletler ve bölgedeki sömürgeci cihatçı güçlerle birlikte Rojava'ya yönelik saldırılarının amacına ulaşamayacağına ve Rojava'nın feda ruhuyla savunulacağını söyleyen konuşmacı, "Devrimi savunmak için herkes hazırlığını yapmalı" ifadelerini kullandı.

Halk toplantısı soru ve cevap bölümünden sonra sona erdi.