10 Mayıs 2024 Cuma

'Birleşerek kazanacağız kimsenin şüphesi olmasın'

50 haftadır sürgün ve baskılara karşı direnen BTS işçileri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti. Eylemde konuşan HDP İzmir Milletvekili Çepni, BTS ve KESK'in halkın, emekçinin sendikasının nasıl olması gerektiğini kaydetti ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

BTS demiryolları çalışanlarına uygulanan sürgün ve baskılara karşı başlattığı eylemleri 50. haftasında. Alsancak Garı önünde "Sürgün ve baskılara karşı oturma eylemimiz 50. haftasında", "Demiryolları halkındır satılamaz" yazılı pankartların açıldığı eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ve il örgütü yöneticileri destek verdi. 

Söz alan Çepni, yapılan eylemin son derece kıymetli olduğunu kaydetti ve ekledi: "Bu eylem zulme karşı, yolsuzluk, hırsızlık talan siyasetine karşı ne yapmamız gerektiğini, hangi yoldan yürümemiz gerektiğini gösteren bir direniş." 

ÇEPNİ: İKTİDAR, İTAAT EDEN SENDİKA İSTİYOR
Saray rejimi ve şirketler koalisyonunun emekçiler üzerinde yoğun bir baskı politikası uyguladığını kaydeden Çepni, şöyle devam etti: "Emeğin hakkını savunanlara karşı her türlü zulüm meşru hale getirilmeye çalışılıyor. Sendikalar zulme ve soyguna karşı halkın  tek güvenceleri. Onların istediği itaat eden sendika, onların istediği 'padişahım çok yaşa' diyen sendika. Soygunlara yolsuzluklara bırakın ses çıkaranları onay veren sendikalara. BTS ve KESK ortaya koyduğu pratikle, halkın emekçinin sendikalarının nasıl olması gerektiğini ortaya koyuyor. Bu anlamda da her tülü baskıya maruz  kalıyor. Sarayın zulmü ve soygunları karşısında ses çıkarmak, birleşik mücadeleyi inşa etmek zorundayız. Biz onlardan daha çok ve kalabalığız, biz onlardan daha cesuruz. Fakat yan yana gelmeye ihtiyacımız var. Birleşe birleşe kazanacağız, kimsenin şüphesi olmasın."

'BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ'
Çepni'nin ardından okunan basın metninde, "Bizler buradan bir kere daha ilan ediyoruz ki, baskılara sürgünlere liyakatsiz atamalara karşı, özelleştirmeye karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Hukuku, adaleti, barışı, laikliği, demokrasiyi kazanmak için sokak sokak, meydan meydan, iş yeri iş yeri, kol kola, omuz omuza demokratik mücadele hakkımızı kullanacağız. Baskılar bizi yıldıramaz" denildi.