19 Mayıs 2024 Pazar

BirGün davası görüldü: Bu iddialarla itibarsızlaştırılmaya çalışılıyoruz

BirGün'e Fuat Avni haberlerini yayınladığı için açılan davanın ilk duruşmasında yargılanan yöneticiler, bu iddialar ile gazetenin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Bir dönem twitter paylaşımlarıyla gündemde olan Fuat Avni haberlerini yaptıkları için dönemin BirGün gazetesi yöneticileri İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz'ın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz ile sanık avukatları mahkemede hazır bulundu. Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada iddianamenin okunmasının ardından sanık beyanlarına geçildi.

Barış İnce iddianamenin hazırlandığı dönemde yazı işleri müdürü olduğunu belirtirken girdikleri haber sayısının diğer gazetelerden fazla olmadığını söyledi. İnce "Sol-sosyalist yayın yapan bir gazeteyiz ve cemaat ile bir ilişkimiz asla söz konusu olamaz. Sabah gazetesi de Fuat Avni için Twitter fenomeni ifadesini kullanmıştır. Herhangi bir suç kastımız yoktur" dedi.

Bülent Yılmaz ifadesinde "Gazetecinin haber yaparken tek motivasyonu toplumun haber alma özgürlüğüdür. BirGün gazetesi hiçbir zaman kamuoyunda algı yaratmak için haber yapmamıştır" dedi. Can Uğur ise BirGün'ün tarikat ve cemaatlere karşı çıkan yayın çizgisi olduğunu söyledi.

İbrahim Aydın BirGün'ün hiçbir kurum, kişi, tarikat ve cemaate bağlı olmayan, bağımsız bir gazete olduğunu söyleyerek "Halktan, emekten, ezilenlerden yana, savaş ve şiddet karşıtı bir gazetedir" dedi. Aydın bu suçlamalarla itibarsızlaştırılmaya çalışıldıklarına vurgu yaptı.

Avukat Ali Deniz Ceylan iddianamenin eksik ve hatalı olduğunu belirtti. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için savcıya süre verilmesine karar vererek davayı 5 Mart 2020 tarihine erteledi.