19 Nisan 2024 Cuma

Birgül Mızrak ve Göksel Dilibal'ın gözaltı süresi uzatıldı

Birgül Mızrak ve Göksel Dilibal adlı devrimcilerin gözaltı süresinin 4 gün uzatıldı. Hakimlikte, EHB ve ÖHP'li avukatlar darp edildi.
İstanbul'da 16 Aralık günü sokak ortasında işkeceyle gözaltına alınan ve emniyette de işkence gören Birgül Mızrak ve Göksel Dilibal adlı devrimciler 4 gündür gözaltında. Ezilenlerin Hukuk Bürosu müvekkillerinin gözaltı sürelerinin 4 gün daha uzatılmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"OHAL artığı uygulamaların devamını sağlamak için torba kanun ile TMK'ya  eklenen geçici 19. Madde ile gözaltı işlemlerinin süreleri uzatılmış idi.
 
"Bugün emniyet bu kanuna istinaden gözaltı kararının uzatılmasını talep etti.
 
"Müvekkillerimiz gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için hakimlikçe dinlenmesi gerektiğinden adliyeye getirildiler. Fakat adliye içersinde dahi müvekkillere 'ters kelepçe' takılmasından vazgeçilmedi. Bu duruma itirazlarımıza rağmen TEM polisleri müvekkillere işkencede ısrar etmiştir. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimi işkenceye ve yapılanlara müdahale etmemiş ve bu suça ortak olmuştur. Müvekkillerimiz hakimlikçe dinlenildiği esnada onlarca TEM polisi duruşma salonuna alınmış, fakat müdafiliklerini üstelenen büromuz avukatlarından Kader Tonç'un işlemlere katılması engellenmiştir. Kader Tonç; işkenceyi seyreden Sulh Ceza Yargıcının emri ile TEM polislerince darp edilerek dışarı çıkarılmıştır. Meslektaşımız ile beraber hukuksuzluğa karşı çıkan ÖHP'li meslektaşlarımız da aynı uygulamaya maruz kalmıştır. Gözaltı kararının bu şekilde uzatılması işkenceye devam etme amacını taşımaktadır. Tüm kamuoyunu bu insanlık suçu karşısında duyarlı olmaya çağırıyoruz."