19 Mayıs 2024 Pazar

Bir tutsak daha hayatını kaybetti, ATK 'kalp krizi' iddiasında bulundu

Kronik rahatsızlığı bulunmayan ve herhangi bir ilaç kullanmayan 20 yaşındaki Şervan Can Güder, Van F Tipi Hapishanesi'nde hayatını kaybetti. Ailesi ve avukatları olmadan ATK'ya kaldırılan Güder'in kalp krizi geçirdiği iddia edildi. Güder dün gece polis ablukasında Yüksekova'da son yolculuğuna uğurlandı. 

Hapishanelerden cenazeler çıkmaya devam ediyor. Van F Tipi Hapishanesi'nde tutsak olan 20 yaşındaki Şervan Can Güder yaşamını yitirdi. Güder'in cenazesi ailesi ve avukatı olmadan Van Yüzüncü Yıl Adli Tıp Kurumu'na (ATK) kaldırıldı. 

ATK, herhangi bir rahatsızlığı olmayan Güder'in "kalp krizi" sonucu yaşamını yitirdiği iddia etti. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Van'a gelen Güder'in ailesi, ATK işlemlerinin ardından cenazeyi alarak Yüksekova'ya götürdü. Aile ve avukatlarının itirazı üzerine Van'dan alınan cenazenin yeniden ön otopsisi yapılmak üzere  Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Burada yapılan işlemlerde Güder'in kronik bir hastalığı olmadığı, herhangi bir ilaç kullanmadığı ve ölümünün şüpheli olduğu vurgulandı.

YÜKSEKOVA'DA DEFNEDİLDİ
"Suça sürüklenen çocuk" olarak yargılanan ve 18 yıl hapis cezası alan Güder, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne götürülen Güder'in cenazesi, yapılan işlemlerin ardından mezarlığa götürüldü.

Hem mezarlık hem hastane etrafını ablukaya alan polis, gazetecilerin fotoğraf ve görüntü almasını engelledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede ve HDP Yüksekova İlçe Örgütü yöneticileri de cenazeye katıldı.

Defin işleminin ardından kitle mezarlıktan ayrıldı.