5 Mayıs 2024 Pazar

Bir çocuk 20 kişinin istismarına maruz kaldı, failler serbest bırakıldı

Ataşehir'de bir çocuk, babası, abisi, amcası ve öğretmenlerinin de içinde bulunduğu 20 kişinin sistematik cinsel istismarına maruz kaldı.

İstanbul Ataşehir'de bir çocuk, 8 Aralık 2020 tarihinde emniyete giderek, yıllarca babası, abisi ve amcasının da aralarında bulunduğu 20 kişinin cinsel istismarına uğradığını belirterek, şikayetçi oldu.

Cinsel istismar, ortaokul öğrencisi olan çocuk ve arkadaşlarının yaşadıklarını birbirlerine anlatmasıyla ortaya çıktı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, çocuğun okul arkadaşı, 3 öğretmeni ve ağabeyi tarafından cinsel istismara maruz kaldığını ifade ederken, akrabası olan bir diğer çocuk da eniştesi tarafından istismara uğradığını söyledi.

20 ERKEK HAKKINDA ŞİKAYET
Bu anlatımların ardından çocuk, 8 Aralık 2020 tarihinde emniyete giderek okul müdürü, öğretmenleri, babası, amcası ve kuzeninin de aralarında bulunduğu 20 kişi hakkında kendisine cinsel istismarda bulundukları nedeniyle şikayetçi oldu.

SİSTEMATİK İSTİSMARA 25 GÜN TUTUKLAMA
Ataşehir'de bulunan bir okulda müdür olarak görev yapan E.A., öğretmenler H.D. ve T.S. ile çocuğun amcası A.S., babası T.S. ve babanın arkadaşı olan 7 kişi iddiaları kabul etmedi. İfade sonrası tutuklanan A.S., T.S. ve T.S.'nin 7 arkadaşı, 25 gün tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Öğretmenlerin ise hala görevlerine devam ettikleri öğrenildi.

18 yaşından küçük oldukları gerekçesiyle Çocuk Şube'de ifade veren çocuğun kuzeni İ.S. ve kuzeninin arkadaşları A.Y., A.Ç., B.A., F.R., F.A., A.Y. ve M.K.'nin de iddiaları kabul etmedikleri belirtildi.

BAŞKA ÇOCUKLAR DA VAR
Polise ifade veren çocuk, kendisi gibi okul arkadaşının da öğretmenleri ve abisi tarafından cinsel istismara uğradığını belirtti. Olayın polise intikal etmesinin ardından okul arkadaşının ailesinin, soyadlarını değiştirerek İstanbul'dan taşındıkları iddia edildi. Akrabaları olan diğer çocuğun ailesinin ise istismar edenlerden şikayetçi olmadıkları iddia edildi.

Cinsel istismara dair soruşturma başlatan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, okul müdürü E.A., öğretmenler H.D. ve T.S. hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamasıyla iddianame hazırladı. İddianame İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede yer alan çocuğun ifadelerine göre; öğretmenlerin ve okul müdürünün cinsel istismarı 2017'de başladı.

İSTİSMAR RAPORA YANSIDI
Çocuk, okul müdürü E.A.'nın ve öğretmen T.S.'nin de cinsel istismarda bulunduğunu ifade etti. İddianamede sanıkların, çocuğu "cebir ve tehdit kullanarak zincirleme şekilde cinsel istismar ettiği" belirtilirken, ifade sırasında hazır bulunan sosyal görüşmeci ve pedagogun çocuğun beyanlarına itibar edilebileceği yönündeki kanaatlerine yer verildi.

ÇOCUĞUN ABLASINA TEHDİT
Çocuğun ablası M.B. ise istismarcı erkekler tarafından tehdit edildiğini söyleyerek, "Olayın üzerinden 1 yıl geçmesine karşın şüpheliler tutuklanmadı. Suçu işleyen zanlılar ellerini kollarını sallayarak geziyor. 6 aylığına çocuk için koruma kararı verildi. O da bitti. Bu çocuğu şimdi kim koruyacak? Baba, ‘Eviniz bombalanabilir. Bu işten vazgeçin. Eşine araba çarpabilir. Evinize silahlı saldırı olabilir' diyerek beni tehdit etti. Yetkilerden rica ediyorum; diğer iki kız çocuğunu kurtarın. Bütün şüphelilerin bir an önce tutuklanmasını talep ediyoruz" diye konuştu.