28 Haziran 2024 Cuma

Bir ayda en az 5 tarım işçisi çocuk yaşamını yitirdi

İSİG Meclisi'nin verilerine göre son bir ayda en az 5 mevsimlik tarım işçisi çocuk serinlemek için girdikleri sularda boğularak yaşamını yitirdi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi verilerine göre bu yılın ilk beş ayında en az 24 çocuk işçi hayatını kaybetti. Geçen yıl en az 54 çocuk işçi hayatını kaybederken, hayatını kaybeden çocukların yüzde 53'ü tarım işçisiydi. İSİG Meclisi'nin verilerine göre son bir ayda ise en az 5 mevsimlik tarım işçisi çocuk serinlemek için girdikleri sularda boğularak yaşamını yitirdi.

Ankara Şereflikoçhisar'da Urfa'dan çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçileri 16 yaşındaki Fatma Sarıgül ve 13 yaşındaki Zehra Budak sıcak havadan bunalıp girdikleri Hirfanlı Barajı'nda boğularak yaşamını yitirdi.

Urfa'dan çalışmak için Konya Güneysınır'a gelen 15 yaşındaki mevsimlik tarım işçisi Hasan Y. serinlemek için girdiği Kızılöz Baraj Göleti'nde boğularak hayatını kaybetti.

Ailesiyle Urfa'dan çalışmak için gelen 11 yaşındaki mevsimlik tarım işçisi Muhammed Mustafa Kiraz, Malatya Kale'de serinlemek için girdiği baraj gölünde boğularak hayatını hayatını kaybetti.

Suriyeli mevsimlik tarım işçisi 14 yaşındaki Muhammed Hinki, Antep'te ailesiyle biber tarlasında çapa yaptıktan sonra serinlemek için girdiği gölette boğularak hayatını kaybetti.