3 Mayıs 2024 Cuma

Bingöl'de köylere ulaşımda güçlük çekiliyor

Karlıova ve Yedisu'da dün meydana gelen 5.7 şiddetindeki depremin ardından 150'yi aşkın artçı sarsıntı yaşandı. Halk evlerine giremezken, karayollarında heyelanlar nedeniyle köylere ulaşılmakta güçlük çekiliyor. 

Bingöl'de merkez üssü Karlıova ilçesinde meydana gelen, 1 korucunun yaşamını yitirdiği, 18 kişinin yaralandığı 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından dün gece art arda artçı sarsıntılar yaşandı. Biri 5.6 büyüklüğünde olmak üzere şimdiye kadar 150'i aşkın artçı depremlerde can ve mal kaybı meydana gelmezken, 5.7 şiddetindeki depremde en çok hasarı köyler aldı. Yapı malzemesi olarak kerpiç ve taş evlerde harç olarak balçık malzemesinin kullanıldığı köylerde çok sayıda ev yıkıldı, hayvanlar telef oldu.

DEPREMDE KÖYLER ETKİLENDİ
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre depremde en çok hasarı gören Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köyleri oldu. İki köyde çok sayıda kerpiç ev ve ahır yıkılırken, çoğu da ağır hasar gördü. Deprem de en çok zarar gören ikinci köy ise deprem üssü olarak belirlenen Kaynarpınar (Licik) Köyü oldu. Köyün Horhor Mezrası'nda da yaralıların olduğu ve hayvan barınaklarının yıkıldığı bazı hayvanların göçük altında kaldığı öğrenildi.  

YOLLARDA HEYELAN
Bu arada depremin etkisi ile bölgedeki karayollarında heyelanlar ve çökmeler meydana geldi.  Yollardaki bu durumdan kaynaklı köylere ulaşımda güçlük çekiliyor. Karlıova'dan Yedisu ilçesine giden yol kenarındaki uçurumlardan kopan kayalıklar ise araçların üstüne düştü. Hasar gören bir araçtaki yolculardan bazıları yaralandı.  

HALK EVLERİNE GİRMİYOR
Artçı depremlerle birlikte halk da sokaklarda kalmaya başladı. Bugün 5.6 şiddetinde yeni bir depremle birlikte paniğe kapılan özellikle Karlıova ve Yedisu ilçelerinde halk evlerine girmekten korkuyor.