11 Mayıs 2024 Cumartesi

Bilim Kurulu üyesi AVM'leri açanlara değil, gidenlere kızdı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, katıldığı programda salgın tehdidinin sürmesine rağmen normalleşme adımı olarak ilk iş AVM'leri açan iktidar yerine, AVM'lere gidenlere kızdı.

AVM'lerin açılması kararına Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal da tepki gösterdi. Ancak Ünal, iktidara tepki göstermek yerine açılan AVM'lere gidenlere kızdı. Bir TV programına katılan Prof. Ünal, risk hala devam ederken insanların AVM'lere akın etmelerine bir anlam veremediğini belirterek, tepkisini şu sözlerle gösterdi: "Siz de ben de istifa edelim, programlara artık çıkmayalım. 1 buçuk aydır topluluk olan yerlere gitmeyin ve AVM'lerin oluşturacağı risklerden bahsediyoruz. İlk gün açıldığı zaman 1 milyon 400 milyon kişi buralara gidiyor." 

AVM'lerdeki dükkanların çoğunun kapalı olduğunu vurgulayan Ünal, "Sinema yok, yiyecek yok, dükkanların çoğu kapalı... Ona rağmen 1 milyon kişi neden gitti oraya. Ben inanın anlayamıyorum ve bazen biz boşuna mı konuşuyoruz diye düşünüyorum" ifadelerini kulandı.