6 Mayıs 2024 Pazartesi

Bilgen Kars'ta seçim çalışmasına başladı

HDP Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, "Kars'ın şura geleneğini yaşatacağız. Kaynakları yakınlarımıza nasıl dağıtırız diye değil, ?nasıl yeni kaynaklar buluruz'un derdine düşeceğiz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, yerel seçim çalışmalarının startı verdi. Kars'a gelen Bilgen, havaalanında yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Ardından İl binasına geçen Bilgen, halka seslendi.
 
Bilgen, yerel seçime de resmi olarak bitmiş bir OHAL'in gölgesinde girdiklerini söyleyerek kriz ve kaosa karşı demokrasi için bu mücadeleyi yürütmek gerektiğini ifade etti.
 
Bilgen, demokratik dönüşüm kanallarının işletilmesi, yolsuzlukla mücadele edilmesi ve halkın iyi bir hizmet alması için imkan ortaya çıktığını belirtti.
 
"Yerel yönetimler bize sadece klasik bir yönetim imkanını değil, halkın kendi kendini yönetmesinin de olanaklarını sunuyor. Halkın imkanlarının halk için kullanılması, kaynaklarının verimli kullanılması gibi önemli hizmetler yapılması gerekiyor" diyen Bilgen, kamu kaynaklarının bir grup çeteye peşkeş çekildiğini söyledi.
 
Bilgen, "Bu kent tüm kimliklerin, inançların bir arada barış içerisinde yaşadığı bir kenttir. Bu kent; tarihi zenginliğin, kültürel çoğulculuğun olduğu bir kent. Bu kentin, artık göç veren değil, göç alan bir cazibe merkezine dönmesi gerekiyor" dedi.
 
Bilgen, kentte neredeyse üç dönem seçilen siyasetçilerin tamamının tutuklama saldırısına maruz kaldığını ifade ederek "Biz, bu şehri birlikte yönetmeye talibiz. ‘Bize oy verin, en iyisini biz biliriz, yanımızdakini zengin edeceğiz' demiyoruz. Kendi kendimizi yöneteceğimizi söylüyoruz. Kars'ın şura geleneğini yaşatacağız" diye konuştu.
 
"Kaynakları yakınlarımıza nasıl dağıtırız diye değil, 'nasıl yeni kaynaklar buluruz'un derdine düşeceğiz" diyen Bilgen, seçmen kayıtlarının takip edilmesi çağrısı yaptı.