19 Mayıs 2024 Pazar

BGM Kadıköy'den seslendi: 1 Mayıs'ta Taksim'e

Kadıköy Rıhtım'da bildiri dağıtımı yaparak halkı 1 Mayıs'ta Tamsim'e çağıran Birleşik Gençlik Meclisleri, "1 Mayıs'ta Taksim'e, 1 Mayıs'ta sokağa, barikatı aşmaya" dedi.

1 Mayıs çalışmalarını sürdüren Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Kadıköy Rıhtım'da bildiri dağıtımı yaparak "1 Mayıs'ta sokağa barikatı aşmaya" diye çağrı yaptı.

Bildiri dağıtımı sırasında halka yönelik yapılan konuşmalarda "Biz gençleri ezen, geleceksizleştiren, yoksulluğa ve ölümün kucağına iten, irademizi yok sayan bu sistem ile işçi sınıfını ölümüne çalıştırarak karlarına kar katan sistem aynı sistemdir. Salgın koşullarını fırsata çevirip daha çok sömürü ve baskı için paketler açıkladılar! Halk açlık sınırında yaşarken borç batağındaki kapitalistleri, saraylarını, iktidarlarını kurtarma derdine düştüler! Bizim soframıza açlık, yoksulluk, virüs, ölüm; kendi sofralarına sefa, şatafat. İşçinin-emekçinin alın terinden çalarak rahat bir yaşam sürenler, işçi sınıfının ve bütün ezilenlerin kurtuluşunun yeni bir dünya ile var olacağının kanıtıdır. 1 Mayıs emperyalist-kapitalist sistemin insanlığa dayattığı açlık, yoksulluk, savaş ve ölümü reddetme, ona karşı isyan etme günüdür. 1 Mayıs, faşizme karşı mücadele etme ve faşizmden hesap sorma günüdür" denildi.

1 Mayıs'a, faşizmin hayatın her alanına sirayet eden yasakçı zihniyetiyle gidildiğine dikkat çekilen konuşmalarda "Sokaklar, meydanlar polis şiddetine açılırken işçilere, emekçilere, ezilenlere kapatılmak isteniyor. işçilerin, emekçilerin mücadele tarihi Taksim'dir.1 Mayıs alanını yasaklayarak tarihimizi imha etmeye çalışanlara karşı 1 Mayıs'ta katledilen işçileri, emekçileri, devrimcileri, tarihimizi sahiplenmek, birleşik devrim mücadelemizi yükseltmek için yasaklı günde yasaklı alanları zapt etmeye! Salgın koşullarını fırsata çevirerek baskı ve şiddetini arttıran faşizme karşı evde-iş yerinde kadınların emeğini sömüren, yaşamlarına saldıran erkeğe ve devlete karşı; 1 Mayıs'ta Taksim'e, 1 Mayıs'ta sokağa, barikatı aşmaya" diye çağrı yapıldı.