20 Nisan 2024 Cumartesi

BGM, gençliği Rojava'ya yönelik saldırılara karşı sokağa çağırdı

Birleşik Gençlik Meclisleri, İstanbul'da yaptığı yürüyüşte, Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı gençliği sokağa çıkmaya çağırdı.

Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), İstanbul'da eylem yaptı. "İşgale karşı gençlik sokağa" yazılı pankartla yürüyüş yapan BGM'liler, "Rojava gençliğin devrimidir, birleşik mücadelenin gücüyle savunmaya devam edeceğiz. İşgale karşı gençlik sokağa" çağrısında bulundu.

Yürüyüş sırasında yapılan konuşmada, "Bizler yurtsever, devrimci, sosyalist gençler olarak, bugüne kadar her türlü zulüm karşısında direndik. Bartın'daki maden katliamına karşı da, öğrencilerin barınamama sorununa da, ekonomik krize karşı da, Kürt halkına yönelik katliamlara da, kimyasal silah kullanımına karşı da set olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bugün faşist Türk devleti Rojava'ya yönelik yeni işgal saldırıları peşinde. Her gün şehirleri bombalayarak insanlarımızı katlediyor. Varlığını tamamen soykırım ve imha üzerine kuran bu faşist rejime karşı gençlik olarak direneceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz" denildi.

Yürüyüşte "Biji berxwedana Rojava" sloganı atıldı.