4 Mayıs 2024 Cumartesi

BGM: Buradaydık ve hep burada olacağız

BÖF adı altında gençlere yönelik tecrit ve tacize tepki gösteren BGM, hiçbir baskının kendilerini yıldıramayacaklarını kaydetti ve "Buradaydık ve hep burada olacağız" dedi. 

Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Örgütü önünde, Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) adı altında devrimci, demokrat ve yurtsever gençlerin ailelerinin aranarak taciz ve tehdit edilmesine ilişkin açıklama yaptı. 

HDP Milletvekili Zeynel Özen'in de katıldığı eylemde, "BÖF'ün tehditleri bizi yıldıramaz" yazılı pankart açıldı. Açıklamada, emniyet müdürlüklerinden aradıklarını belirten kişilerin tehditlerine dikkat çekildi. 

Açıklama, şöyle devam etti: "Sivil giyimli kişiler sivil araçlarla arkadaşlarımızın önünü kesmekte, kaçırmakta ve ajanlık dayatmalarında bulunmaktadırlar. Yürüttüğümüz meşru ve yasal faaliyetlerimizi engelleyemeye çalışan emniyet müdürlükleri; faaliyetlerimizin kanunen herhangi bir suç karşılığı olmamasından dolayı illegal ve gizli yollarla baskı kurmaya çalışmakta ve taciz etmektedirler. Ancak bilmelidirler ki bu durum bize geri adım attırmadı, attırmayacaktır.

Buradan bir kez daha sesleniyoruz! Hiçbir baskı aygıtınız; tehdit, şantaj ve ajanlaştırma dayatmanız; kaçırmalarınız ve tacizleriniz bizleri yıldıramayacaktır. BÖF adı altında yürütülen bu alçakça ajanlaştırma ve korkutma faaliyetlerini teşhir ediyoruz! Siz kendinizi kanun ve yasa tanımamazlığınıza dayandırıyorsanız; bizler de toplumsal meşruluğumuza dayanıyoruz. Gençlik ruhumuzun gücüyle, köhnemiş faşist saltanatınızı yıkacağız. Buradaydık ve hep burada olacağız!"