19 Mayıs 2024 Pazar

BGM: Barınma hakkını kazanmak için 1 Mayıs'ta Taksim'e

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde eylem yapan BGM üyeleri, "Barınma hakkını kazanmaya barikatı aşmaya, 1 Mayıs'ta Taksim'e" dedi.

Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde eylem yaparak, "Barınma hakkını kazanmaya barikatı aşmaya, 1 Mayıs'ta Taksim'e" çağrısı yaptı.

Eylemde yapılan konuşmada, "Gün geçmiyor ki AKP-MHP faşizmi üniversitelere yönelik saldırılarına, öğrencilere yönelik saldırılarına bir yenisini daha eklemesin. Polis ve ÖGB saldırılarıyla, soruşturma terörüyle yıldırmaya çalıştığı öğrenci gençliğe şimdi de diyor ki; "eğer sen sözünü söylersen, eğer sen siyasi iktidar karşısında bir söz söylersen sana barınma hakkı tanımıyorum'" ifadelerini kullandı. Son yapılan düzenlemeye göre KYK yurtlarında öğrencilerin kalabilmesi için 'Cumhurbaşkanına hakaret' gibi saçlamalardan hüküm giymemiş olmak gerektiğini kaydedilen konuşmada, "Bizler bu hak gasbını tanımıyoruz. Haklarımız taleplerimiz, barınma hakkımız için mücadeleyi büyütmeye, 1 Mayıs'ta Taksim'e barikatı yıkmaya gidiyoruz" diye belirtti.

Eylem "Barınma hakkı engellenemez", "1 Mayıs'ta Taksim'e barikatı aşmaya" sloganlarıyla sonlandırıldı.