20 Mayıs 2024 Pazartesi

Beyaz Nöbet'te 5. gün: Haklarımıza sahip çıkıyoruz

Hekimlerin Beyaz Nöbet'i 5. gününde de sürdü. Hekimler, hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. 

Hekimlerin ekonomik ve özlük haklarında düzenleme içeren yasa tasarısının geri çekilmesine ve bir ayı aşkın süredir Meclis gündemine gelmemesine karşı 4 Şubat'a kadar devam edecek Beyaz Nöbet sürüyor.

Beşinci gününde İstanbul, Hatay ve Muğla tabip odalarından hekimlerin devraldığı Beyaz Nöbet'e sağlık emek-meslek örgütlerinin yöneticileri ile sağlık çalışanı milletvekillerinin ziyaretleri oldu. Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği yöneticilerinin ziyaretinde sağlık çalışanlarının hakları için yürüttüğü ortak mücadelenin büyütüleceği vurgulandı. CHP milletvekilleri Gamze Taşçıer ve Erkan Aydın ise hak mücadelesinde tüm hekimler ve sağlık emekçileri ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Beyaz Nöbet, "Söz İşçi Hekimlerinde" oturumu ile devam etti. İş yeri hekimlerinin alandaki sorunlarından bahsedilen oturumda, iş yeri hekimleri iş kaybetme riski taşırken işçi sağlığının söz konusu olamayacağı vurgulandı. TTB İşçi Sağlığı ve İş yeri Hekimliği Kolu'nun mücadele tarihinin ve kazanımlarının da aktarıldığı oturumda, Emek Bizim, Söz Bizim mücadelesindeki talepleri sıralandı. Hekimlerin mesleki bağımsızlıklarının sağlanması, çalışma haklarının güvence altına alınması, çalışma koşullarının düzeltilip denetlenmesi, ortak sağlık güvenlik birimlerinin işçi sağlığı alanını esir almasının önüne geçilmesi, Covid-19'un meslek hastalığı sayılması, iş yeri hekimlerinin atamalarının TTB tarafından denetlenmesi. İş yeri hekimleri, hakları için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerini belirterek oturumu sonlandırdı.

Nöbetin beşinci günü, Mamak İşçi Kültür Evi Müzik Topluluğu'nun müzik dinletisi ile noktalandı.