16 Nisan 2024 Salı

Beştaş: Verilen mücadeleyle iktidar ilk seçimde gidecek

İktidarın dışarıda yürüttüğü baskı politikaları ile yetinmeyerek hapishanede tutukluların iradesini kırmaya çalıştığını ifade eden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, verdikleri mücadele ile iktidarın ilk seçimde gideceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Örgütü, "Adalet Demokrasi ve Özgürlük Şöleni" düzenledi. Yapılan halk şölenine HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ve çok sayıda HDP'li katıldı.

"HDP halktır halk burada" ile "Jin jîyan azadî" sloganlarının atıldığı şölen, sanatçı Ayfer Düzdaş'ın sahne alması ile başladı.

Katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi anarak konuşmasına başlayan Erdal Aydemir, yargının Erdoğan eli ile partilerine yönelik bir intikam aracı olarak kullanıldığını söyledi. Dokunulmazlığı kaldırılarak tutuklanan HDP Milletvekili İdris Baluken ve HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yanı sıra yüzlerce arkadaşların haksız hukuksuz bir şekilde cezaevine konulduğunu ifade eden Aydemir, "Cezaevlerindeki bütün arkadaşlarıma selamlarımızı iletiyoruz. Hiç bir zaman ayrılmadık, hep beraberiz" dedi.

TECRİT VURGUSU
Hapishanelerde zor bir dönemin yaşandığına dikkati çeken HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iktidarın dışarıda yaptığı baskıları kendilerine yetmediğini bu nedenle hapishanelerde tutukluların iradesinin kırmaya dönük politikaların yürütüldüğünü söyledi. İktidarın içeride ve dışarıda verilen mücadele ile yenileceğini kaydeden Beştaş, "Hep birlikte onları göndereceğiz. Cezaevleri deyince İmralı Adası'na değinmemek olmaz. Tecrit bu ülkenin hukuksuzluğunu, adaletsizliğini ve savaş politikasının resmidir. Barışa karşıtlığının resmidir. İmralı'da tutulan Sayın Öcalan ve arkadaşları, aileleri ve avukatları ile görüştürülmüyor. Bu hukukta, vicdan da ve Anayasa da yeri yok. Oradan Öcalan'ın konuşmasını istemiyorlar, çünkü o konuşunca barış, kardeşlik ve çatışmazsızlık istediğini biliyorlar. Tek başına 1999'dan bu yana barış ve demokrasi için tek başına direniyor" diye konuştu.

'HDP HALKTIR'
HDP'yi bütün devlet organlarının kullanılarak kapatılmaya çalışıldığına işaret eden Beştaş, "Birde utanmadan, bugün Kürdistan illerine gelip 'Kürt sorununu çözdük' diyorlar. Kürtçe konuşanlar halen tutuklanıyor, cezaevine konuluyor, Kürtçe tabelalar kaldırılıyor. Arkadaşlarımızı halen haksız, hukuksuz yere  cezaevinde. İktidara, halkımız ilk sandıkta cevabı verecek. HDP'yi saf dışında bırakmaya çalışanlara karşı şunu söylüyoruz: HDP halktır" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, sanatçı Kadir Çat'ın sahne alması sonrası bitti.