4 Mayıs 2024 Cumartesi

Beştaş: Türkiye halklarına en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz

HDP heyetinin Diyarbakır'daki temasları sürüyor. Silvan ilçe örgütünü düzenlenecek halk buluşmasının polis tarafından engellenmeye çalışılması üzerine HDP Grup Başkanvekili Beştaş, "Sadece Kürt halkına değil, Türkiye'nin bütün halklarına en büyük kötülüğü yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, MYK, PM üyeleri ve yerel yöneticilerinden oluşan heyetin Silvan ilçe örgütünde düzenleyeceği halk buluşması polis tarafından engellendi. 

Yaklaşık bir saattir heyetin ilçe binasına gidişini engellemeye çalışan polise HDP Grup Başkanvekili Beştaş, şu sözlerle tepki gösterdi: "Siz bizi engellemeye çalıştıkça Silvan halkı buraya birikecek. Ve siz Silvan'ı da Amed'i de Mardin'i de İstanbul'u da teslim alamayacaksınız. Kürt camilerini Türk camilerine dönüştürerek, Kürt dilini inkar ederek, Kürtleri inkar ederek bu ülkeye sadece kötülük yapıyorsunuz. Sadece Kürt halkına değil, Türkiye'nin bütün halklarına en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. 

Ben HDP'nin Grup Başkanvekili, Kadın Sözcüsü, Diyarbakır İl Eşbaşkanları, Silvan İl Eşbaşkanları, Silvan ilçe örgütü ile birlikte bir buçuk saattir ilçe binamıza girmeye çalışıyoruz. Halk bizi bekliyor, halkla buluşmaya çalışıyoruz ama onlar o kadar büyük bir korku yaşıyorlar ki, o kadar büyük suçları var kig bizi engellemeye çalışıyorlar. Suç duyurusunda bulunacağız, belki bugün bir savcı çıkmaz ama eminiz bu savcılar üzerindeki baskı kalktığında hepsi sanık sandalyesine oturacak."

HDP heyeti, halk buluşmasını çarşıda gerçekleşti.