2 Mayıs 2024 Perşembe

Beştaş: 'Kaza'larda nedense hep Kürt çocukları öldürülüyor

Dersim'de düzenlenen panelde konuşan HDP Grup Başkanvekili Beştaş, Kürdistan'da çocukların katledildiğini, kılıf olarak da "kaza" dendiğini söyledi. Zırhlı araç çarpması sonucu 7 yaşında katledilen Mihraç için de bu kılıfın kullanıldığına dikkat çeken Beştaş, Kürt düşmanlığı sonucu çocukların katledildiğini ve sorumluların cezasız bırakıldığını belirtti. EMP YKÜ Tüzel de iktidarın göçmen ve mülteciler üzerinden para hesabıyla siyaset yürüttüğünü ancak düzen partilerinin de göçmenleri göndermek dışında bir siyaset yürütmediğini kaydetti. 

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne dair Sanat Sokağı'nda panel düzenledi. "Li dijî şer, şovenîzm û kedxwarîyê werin em aşitîyê ava bikin (Savaşa ve sömürüye karşı barışı inşa edelim)" pankartının açıldığı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Emek Partisi (EMEP) Yürütme Kurulu Üyesi (YKÜ) Levent Tüzel'in konuşmacı aldığı panelde, çok sayıda kişi katıldı. 

BEŞTAŞ: BU KAZALARDA NEDEN HEP KÜRT ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜLÜYOR
Söz alan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, İstanbul ve Diyarbakır'da gerçekleştirmek istedikleri 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinglerine hukuksuz bir şekilde izin verilmediğini hatırlattı. Zırhlı aracın çarpması sonucu katledilen 7 yaşındaki Mihraç'ın ölümünün "kaza" olarak geçiştirilmek istendiğine dikkat çeken Beştaş, bu "kazalarda" nedense hep Kürt çocuklarının öldürüldüğünü söyledi. Kürdistan'da son 6 yılda çoğu çocuk 123 insanın katledildiğini anımsatan Beştaş, "Muhammet ve Furkan kendi evlerinde uyudukları sırada evlerine giren panzer tarafından öldürüldü. Yargılama sonucu 19 bin lira para cezası alındı. Tutuklanmadılar dahi. Bir panzer evin içinde çocukları öldürüyor ve cezasız bırakılıyor. Kürt düşmanlığı politikası yürütülüyor. Bunun faili yalnızca panzeri sürenler değil, ülkeyi kutuplaştıran, ayrıştıranlardır. Tek adam rejimi dediğimiz mesele tam da bu atmosferi sağlıyor" dedi.

TÜZEL: GÖÇMEN VE MÜLTECİ SORUNU DÜNYA SAVAŞININ DOĞRUDAN SONUCU
EMEP Yönetim Kurulu Üyesi Levent Tüzel de göçmen ve mülteciler sorununa dikkat çekti. Sermaye güçleri ve tekellerin planları doğrultusunda çıkarılan savaşları hatırlatan Tüzel, "Göçmen ve mülteciler sorunu dünya savaşının doğrudan sonucu. Ülkemizde bu sorun siyaset kurgusu ve malzemesi olarak kullanılıyor" ifadelerini kullandı. İktidarın para hesaplarıyla göçmenler üzerinden siyaset sürdürdüğünü belirten Tüzel, CHP ve İYİP başta olmak üzere düzen partilerinin de "onları göndereceğiz" siyaseti yürüttüklerini söyledi. Türkiye'de bir arada yaşamak için ödenen büyük bedelleri anımsatan Tüzel, "Halkların ortak yaşamı acımasız politikalarla engellenmek isteniyor" diye vurguladı.