29 Mart 2024 Cuma

Beştaş: HDP'yi susturamayacaklarını en iyi onlar biliyor

HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonu İzmir'de protesto edildi. HDP Milletvekili Beştaş, bu operasyonun sadece HDP'lileri değil tüm Türkiye'yi ilgilendirdiğini kaydetti. Dayanışma çağrısı yapan Beştaş, "Susanlara sıra gelir, susmayalım. Türkiye susmamalı. Türkiye'de 81 il bu zulme, zorbalığa karşı durmalı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonunu protesto etti.

Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan eylemde "Gözaltılar, saldırılar bizleri yıldıramaz" yazılı pankart açıldı. Eyleme HDP Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Meral Danış Beştaş, Murat Çepni ve Musa Piroğlu da katıldı.

BEŞTAŞ: YARGI OPERASYONU DEĞİL SİYASİ OPERASYONDUR
Eylemde konuşan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, yandaş medyanın haberlerine dikkat çekerek, "Bu bir yargı operasyonu değil, siyasi operasyonudur" dedi. Soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcısı'nın düğünden hemen sonra Saray'ı ziyaret ettiğini hatırlatan Beştaş, "Aynı başsavcı iki yıl önce AİHM Demirtaş ile ilgili 'ihlal' kararı verdiğinde ertesi gün yine AKP Genel Başkanı Erdoğan'la görüştü" diye belirtti.

Kobanê direnişi sırasında yaşananlardan iktidarın HDP'yi sorumlu tutmaya çalıştığını söyleyen Beştaş, "Şu anda 'terörist' dedikleri bizlerle o tarihte, genel başkanları, genel başkan yardımcıları, grup başkan vekilleri, başbakan yardımcıları 'çözüm' sürecini devam ettiriyordu. O gün böyle bir suçlama yoktu. Ne zamanki 7 Haziran'da iktidardan düştüler, HDP'yi hedefe koydular. Varsa yoksa herşeyin sebebi HDP olarak görülüyor. Bu iktidarı bütün Türkiye tanıyor, gerçek yüzünü görüyor her gün görüyor. Yalan içinde büyük yalanlarla bu ülkeyi adım adım uçuruma doğru götürüyor" ifadelerini kullandı.

'BU SALDIRI SADECE HDP'Yİ İLGİLENDİRMİYOR, SUSMAYALIM'
Beştaş, şöyle devam etti: "Bu saldırı, bu operasyonlar sadece HDP'lileri ilgilendirmiyor. Bugün HDP'yi susturamayacaklarını en iyi onlar buluyor. HDP bugüne kadar hiç susmadı. Peki, bu korku ikliminden bu saldırılardan hiç mi etkilenmedi. Evet arkadaşlarımız tutuklandı, gözaltına alındı. Failler cezasız bırakıldı. Ama biz haklı olduğumuz için tek bir gün direnmekten vazgeçmedik, mücadeleden vazgeçmedik. Biz zulme karşı mücadele ediyoruz, zorbalığa karşı mücadele ediyoruz, faşizme karşı mücadele ediyoruz. HDP'ye oy veren 6 buçuk milyon insanı düşman ilan eden bir iktidar var Ankara'da. Bir ülkeyi bölmek, kamplaştırmak böyle olur. En büyük kötülük Türkiye'nin 3. büyük partisini hedefe koymak olur. Susanlara sıra gelir, susmayalım. Türkiye susmamalı. Türkiye'de 81 il bu zulme, zorbalığa karşı durmalı."