4 Mayıs 2024 Cumartesi

Beştaş: Hakikatlerin üstünü örtmeye çalışıyorlar

HDP Grup Başkanvekili Beştaş, gündeme ilişkin değerlendirmelerinde mafyatik düzenin bir parçası olarak iktidar yargı ve basının el ele hakikatleri örtmeye çalıştığını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. 

HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin konuşan Beştaş, iddianamenin bir iddianame olmadığını söyledi. 21 Haziran'da AYM Genel Kurulu raportörün raporu üzerine ilk kararını açıklayacağına dikkat çeken Beştaş, raportörden tek beklentilerinin hukuka ve Anayasa'ya uygun bir rapor düzenlemesi olduğunu belirtti. 

'MİLYONLARCA İNSANIN İRADESİ KAPATILAMAZ'
HDP'nin sadece bir bir parti olmadığını, kapatmak demenin barış, adalet,  demokrasi mücadelesini kapatmak olduğunu dile getiren Beştaş, "Biz HDP'nin kesinlikle bir fikriyat olarak, bir düşünce olarak, bir mücadele olarak ve tabiki milyonlarca insanın iradesi olarak kapatılamayacağını bir kez daha söylüyoruz" dedi. 

Tecridin kaldırılıp barışın önünün açılmasını söyleyen Beştaş, "Bir kere bu savaş politikası biterse zenginlik artacak, ekonomi düzelecek, insanlar kendini güvende hissedecek, her gün 'çocuğumun ölüm haberini alır mıyım' diye annelerin uykuları kaçmayacak. Bu nedenle tecridi kaldırın, barışın önünü açın ve Kürt sorununda demokratik çözüme şans verin" ifadelerini kullandı. 

'HDP VE KÜRT DÜŞMANLIĞI KARŞILIĞINDA EUROLAR KAZANARAK İŞLERİNE DEVAM ETTİLER'
Çete lideri Sedat Peker'in ifşalarını hatırlatan Beştaş, yandaş mensuplarının kirli ilişkilerinin ortalığa saçıldığını kaydetti. "Yandaş medya yıllardır, HDP ve Kürt düşmanlığı karşılığında milyon eurolar kazanarak işlerine devam etmişler" diyen Beştaş, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Bunlar basın mensupları değil, euro mensuplarıdır. Bunlar sadece paralarını biliyorlar. Bize cevap hakkı bile vermeyenler, halkı aldıkları milyon eurolar karşılığında aldatma yolunu tercih ettiler. Ama hiçbir şey gizli kalmaz. İki kişinin bildiği sır değildir. Veyis Ateş'ler de Toklular da diğerleri de tek tek bunun hesabını verecek ve basın bu paraları bu yalanları söylemek için alıyor. Açık söylüyorum; Yandaş medya bu milyon euroları halka yalan haber yapmak için kullanıyor, bu mafyatik düzenin bir parçası olarak bu ülkede iktidar yargı ve basın el ele hakikatleri örtmeye çalışıyor. Kürt düşmanlığını, emek düşmanlığını, Alevi düşmanlığını ve kadın düşmanlığını köpürterek iktidar yanlılığını her gün tekrarlıyor.

'EKONOMİ VAHİM BİR TABLODA SEYREDİYOR'
Son olarak, ekonomi her zaman olduğu gibi çok vahim bir tabloda seyrediyor. Bir yandan maden arama sahaları diğer yandan yüzyılın kuraklığı kapıda, çiftçiler çok zor durumda. Ziraat Bankası çiftçiye para vermek yerine, Demirören'e yalan atsın diye 750 milyon dolar veriyor ama çiftçiler açlıktan kırılıyor. Bu konuda Ziraat Bankasının vermiş olduğu kredilerin geri ödenmemesine ilişkin derhal soruşturma açılmalıdır. Çiftçilerin borçları sebebiyle haczedilen bütün gayrimenkul ve taşınmazları üzerindeki icra tedbirleri kaldırılmalıdır. İşçiler ve çiftçiler Demirören'den daha temiz değiller mi? Daha çok hak etmiyorlar mı? Çiftçiler kendilerinin ve ailelerinin karınlarını doyurmaya çalışıyorlar."