26 Nisan 2024 Cuma

Beştaş: Düşünceyi ifade etmek IŞİD'den daha mı tehlikeli

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, "Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında tutuklu olan onbinlerce yurttaş nazara alındığında bir düşünceyi ifade etmek, IŞİD katliamlarını organize etmekten daha mı tehlikeli görülmektedir?" diye sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, arananlar listesinde olan IŞİD'linin serbest bırakılmasını meclis gündemine taşıdı.
 
İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde mavi kategoride yer alan, başına 1 milyon 500 bin lira ödül konan ve üç gün önce Habur Sınır Kapısı'nda askere teslim olan IŞİD üyesi Ayşenur İnci, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
 
Beştaş, IŞİD'li Ayşenur İnci'nin mavi listede yer aldığı ve hakkında 1 milyon 500 bin TL ödül konduğu halde hangi gerekçe ile serbest bırakıldığını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e sordu.
 
Beştaş, "Ayşenur İnci mavi kategorideki listede yer alacak ve yakalanmasına mukabil 1 milyon 500 bin TL ödül konulacak denli tehlike yaratan bir isim olarak bizzat İçişleri Bakanlığı'nca lanse edilmesine rağmen" neden serbest bırakıldığı hakkında açıklama istedi.
 
Ayşenur İnci'nin serbest bırakılmasının amacının IŞİD'lilerin rahat hareket edebilmesinin sağlanması mı" diye soran Beştaş, IŞİD üyesi İnci "serbest bırakılacağı taahhüdü ile mi teslim olmuştur" dedi.
 
Ayşenur İnci'nin arandığı suç kapsamını, hakıkında açılan dava bilgisini hakkında bilgi isteyen Beştaş, "Devlet IŞİD üyelerini koruyor mu" diye sordu.
 
Yargılanan, tutuklu olan ve berat ettirilen IŞİD'lileirn sayısını isteyen Beştaş, milletvekillerinin, gazetecilerin, akademisyenlerin, öğrencilerin tutuklama saldırısı ile susturulması ve IŞİD'lilerin serbest bırakılamsının "ikili hukuk sisteminin varlığı" olduğunu söyledi.
 
Beştaş, "Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında tutuklu olan onbinlerce yurttaş nazara alındığında bir düşünceyi ifade etmek, IŞİD katliamlarını organize etmekten daha mı tehlikeli görülmektedir?" diye sordu.