7 Mayıs 2024 Salı

Beştaş: AKP'nin acizliği bir kez daha ortaya çıktı

Baro başkanları ve avukatların oturma eylemine katılan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Burada avukatların yargıyı, savunmayı temsil eden cübbeleriyle engellenmesi AKP'nin çaresizliğini ve acizliğini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Baroların yapısı ve seçim sisteminin değiştirilmek istenmesine karşı birçok kentte başlatılan "Savunma yürüyüşü" Ankara girişinde polisler tarafından engellendi. Saldırıların ardından Eskişehir yolunda oturma eylemi başlatan Baro başkanları ve avukatlar polisin engellemelerini slogan ve alkışlarla protesto ediyor. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da cübbesini giyerek, oturma eyleminin olduğu yere geldi.

İktidar baroları kendine bağlamak ve kendi emir eri yapmak için uzun süredir çalışma içerinde olduğunu belirten Beştaş, savunma yürüyor, aslında bu çok önemli ve değerlidir diye aktardı. Beştaş, kent girişinde 100 bin avukatın iradesinin engellendiğine dikkati çekerek, "Savunmanın temsilyetini engellemek totaliter bir resim daha verdi. Tek adam rejimi dediğimiz tamda böyle bir manzaradır. Burada avukatların yargıyı, savunmayı temsil eden cübbeleriyle engellenmesi AKP'nin çaresizliğini ve acizliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Kesinlikle barikatlar açılıp, savunma yürümelidir. Savunma sadece kendisini temsil etmiyor. Adil yargılamayı temsil ediyor, tarafsız ve bağımsız bir yargının olmazsa olmaz olduğunu ifade ediyor" şeklinde konuştu.