3 Mayıs 2024 Cuma

BES'li kadınlar atölyede buluştu

Ankara BES 1 Nolu Şubesi  8 Mart dolayısıyla bir karikatür atölyesi düzenledi. Kısa bir konuşma yapan Ankara 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Genç, "Her alandaki gerici kuşatmayı kırmanın yegane yolu örgütlenmeden geçiyor" dedi.

Ankara Büro Emekçileri Sendikası 1 Nolu Şubesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla karikatür atölyesinde bir araya geldi. Şube binasında gerçeklşetirilen ve sayıda kadının katıldığı etkinlikte karikatürist Aslı Alpar "Toplumsal Cinsiyet ve Karikatürün Tarihsel Süreci" konu başlığında sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin başında söz alan Ankara 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Alev Genç Öztürk, işyerlerindeki örgütlenme süreçlerini anlatarak 8 Mart öncesinde tüm kadınlara mücadele ve dayanışmayla yan yana gelme çağrısı yaptı.

Kadınların yaşamın her alanda ayrımcılıkla mücadele ettiğini vurgulayan Genç Öztürk, sendikadan, iş yerinde, sokakta, siyasette ve sanatta her alanda birlikte daha güçlü olduklarını, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı mücadele ettiklerini vurguladı. 17 Şubat Medeni Kanunun kabulünün yıldönümünü de hatırlatan Genç Öztürk, "Her alandaki gerici kuşatmayı kırmanın yegane yolu örgütlenmeden geçiyor" dedi.