11 Mayıs 2024 Cumartesi

Beşiktaş'ta 8, Erzurumspor'da 11 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı

Süper Lig'in başlama tarihi açıklanırken, iki kulüpte koronavirüs vakası olduğu açıklandı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin de aralarında olduğu yönetim, futbolcular, teknik ekip ve tesis çalışanlarından oluşan 8 kişinin koronavirüsü testleri pozitif çıktı. Erzurumspor'da da testi pozitif çıkanların sayısı da 11.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig 12 Haziran'da başlayacağını açıklamasının ardından iki kulüpte 19 yönetici ve sporcunun koronavirüs testi pozitif çıktı. 

Beşiktaş Kulübü, BJK Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin de aralarında olduğu 8 kişide Covid-19 testi pozitif çıktığını açıkladı. 

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada pozitif çıkanlar arasında futbolcuların olduğu bilgisi yer almadı. Dr. Tekin Kerem Ülkü imzalı açıklama şöyle:

"13 Mayıs Çarşamba günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza ikinci kez Covid-19 testi yapılmıştır. Yapılan testler neticesinde, sekiz kişide pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir. Testi pozitif sonuçlanan kişilerin takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır. Dr. Tekin Kerem Ülkü."

ERZURUMSPOR: 11 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF
Öte yandan Erzurumspor Kulübünün duyurusuna göre, 11 kişinin testi pozitif çıktı. Açıklamada, "Erzurumspor’umuzda bugün yapılan ikinci Covid-19 testi sonucu 4 futbolcumuz, 1 teknik heyet, 1 A takım personeli 5 kulüp çalışanının (11) test sonucu pozitif çıkmış, buna ilaveten durumu şüpheli olan 12 kişi testlerinin tekrarlanması için hastaneye sevkleri sağlanmıştır" denildi.