18 Mayıs 2024 Cumartesi

BES üyeleri: Mobbinge karşı mücadelemizi yükselteceğiz

BES Mersin ve Mardin şubeleri, SGK'nın üyelerine mobbing uyguladığını belirterek, hak kayıplarına karşı mücadelelerini yükselteceklerini söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin ve Mardin şubeleri, SGK Haftası'na ilişkin SGK İl Müdürlükleri önünde eylemler yaptı.

Mersin'de yapılan eylemde, "3600 ek gösterge, yılda iki ikramiye, insanca yaşayacak ücret ve emekli aylığı, kamusal sosyal güvenlik hakkı istiyoruz" yazılı pankart açan BES üyeleri, "İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "Zam, zulüm, işkence işte AKP" sloganları attı. Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin de katıldığı eylemde, BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan konuştu. SGK tarafından üyelerine yönelik mobbing saldırılarının arttığını söyleyen Doğan, "BES olarak geçmişte olduğu gibi bugün de Sosyal Güvenlik Haftasını kutlama haftası olarak değil mücadele haftası olarak görüyoruz, emekçilerin hak kayıplarının son bulmadığı, taleplerimizin gerçekleşmediği durumda mücadelemizi yükselteceğiz" diye konuştu.

'MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Sosyal Güvenlik Haftasını, kamusal sağlık ve sosyal güvenlik hakkını kazandıkları, SGK emekçilerinin talepleri karşılandığı, SGK'nın demokratik bir işleyişe kavuştuğu koşullarda kutlayacaklarını kaydeden Doğan, "Bireysel çıkarı değil toplumsal dayanışmayı esas alan bir sağlık ve sosyal güvenlik sistemi için mücadelenin yanı sıra SGK emekçilerinin insanca yaşam talepleri için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğimizi duyuruyoruz" dedi.

YÜZDE 5'LİK ZAM
BES Mardin Şubesi de, SGK binası önünde açıklama yaptı. BES Şube Eşbaşkanı Mehmet Emin Özel, SGK'nın içinin her geçen gün boşaltıldığını ve geçmişte alınan kararların geçiştirilmesinden öteye gitmeyen bir kurum halini aldığını dile getirerek, SGK emekçilerinin yüzde 5'lik zamma mahkum edildiğini söyledi. Sosyal Güvenlik Haftası'nı büro emekçilerinin kutlama haftası değil, mücadele haftası olarak gördüklerini belirten Özel, "Hak kayıplarının son bulmadığı, taleplerimizin gerçekleşmediği durumda mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.