23 Nisan 2024 Salı

BES: 10 yaş altında çocuğu olan emekçilere ebeveyn izni verilsin

İzmir Valiliğine çağrı yapan BES İzmir Şubesi, "10 yaş altında çocuğu olan kamu çalışanları için ebeveyn izni kararı alınsın" dedi.

BES İzmir Şubesi, Valilğin 10 yaş altında çocuğu olan kamu çalışanları için ebeveyn izni kararı alması çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan sendika, "Bilindiği üzere korona virüs vakaları ülke genelinde olduğu gibi kamu iş yerlerinde de tehlikeli boyutlarda artmış, bu nedenle İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ile 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren daha kapsamlı önlemler alınmaya başlanmıştır. Bu kapsamda özel ve kamu okulları ile son düzenlemeyle okul öncesi de dahil uzaktan eğitime geçirilmesi önlemleri alınmıştır" dedi.

Bu nedenle 10 yaş altında çocuğu olan birçok çalışan çocuğunu evde yalnız bırakmak durumunda kaldığına dikkat çekilen açıklamada, "Ankara ve İstanbul Valiliği 10 yaşından küçük çocuğu olan kamu emekçilerini idari izinli sayma kararı alarak çocuklar için bir güvence sağlamıştır" diye kaydetti. 

BES İzmir Şubesi, "10 yaş altı çocuğu olan kamu emekçileri için İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği kapsamında pandemi ile mücadelede riskleri en aza indirmek için İzmir Valiliğini göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı güvenceye alın, 10 yaş altı çocuğu olan ebeveynlere idari izin verilmesini sağlayın" diye çağrı yaptı.