10 Mayıs 2024 Cuma

Berkin Elvan davası: Sorumluların cezalandırılması talebimizde ısrarcıyız

Gezi direnişinde hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın öldürülmesine ilişkin görülen davanın 17. duruşması öncesi adliye önünde yapılan açıklamada, başka çocukları öldürülmesin diye sorumluların yargılanması talebi yinelendi.

Gezi direnişi sırasında polisin attığı biber gazı kapsülüyle başından vurularak hayatını kayeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davanın 17. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

Duruşma öncesi Taksim Dayanışması adliye önünde basın açıklaması yaptı. Taksim Dayanışması'ndan Akif Burak Atlar, davanın 6 Nisan 2017 tarihinde görülmeye başlandığını hatırlattı.

'GEZİ DİRENİŞİNİN İLK GÜNÜNDEKİ GİBİ ADALET İSTİYORUZ'
Bugüne kadar davanın her aşamasında çelişkili beyanlarla, karşılığı olmayan ifadelerle, karartılan delillerle ve tarafsızlığı şüpheli raporlarla duruşmaların geçtiğini belirten Atlar, tutuklama talepleri gibi adalet talebinin de reddedildiğini söyledi. Atlar, "Davanın esas hakkında beyan aşamasına geldiğimiz 17. duruşma öncesinde de tıpkı ilk duruşmada olduğu gibi Berkin için adalet istiyoruz. Katillerin, faillerin korunduğu, gerçeklerin karartılmaya çalışıldığı her davada olduğu gibi; akıl dışı ithamlarla karalanmaya, lekelenmeye çalışılan ancak haklılığı ikinci kez ispat edilen Gezi direnişinin ilk günündeki gibi adalet istiyoruz" dedi.

Taksim Dayanışması ve Elvan ailesi olarak ölüme karşı yaşamı savunmayı ısrarla devam edeceklerinini altını çizen Atlar, "Berkin'in o kısacık ömründen bizlere yansıttığı gelecek umuduna sadık kalacak, çocuklar bir daha öldürülmesin diye, katillerinin ve azmettiricilerinin yargılanması ve hak ettikleri cezalara çarptırılması talebindeki ısrarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.