25 Nisan 2024 Perşembe

'Berk'e ve Perit'i alacağız, üniversiteleri özgürleştireceğiz'

Berke'ye Perit'e Üniversiteye Özgürlük Kampanya Grubu, kayyum rektör Naci İnci'nin ihbarıyla tutuklanan Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen ile üniversiteler özgürleşene kadar mücadele edeceklerini kaydetti. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Boğaziçi Öğrenci Meclisi, Boğaziçi Direnişi, Kaldıraç Üniversite, Koç Üniversiteliler Dayanışması ve Yıldız Dayanışması'nın bileşeni olduğu Berke'ye Perit'e Üniversiteye Özgürlük Kampanya Grubu, "Berke ve Perit'i alacağız. Naci seni de göndereceğiz. Üniversiteleri özgürleştireceğiz" şiarıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Naci İnci'nin ihbarıyla tutuklanan Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen'e özgürlük istedi.

4 Ekim günü Boğaziçi'nde kayyum Naci İnci'nin direnen öğrencileri görmezden gelerek kayyumluk binasından arabasıyla kaçmaya çalışırken, öğrencilerin arabaların önünü kestiği eylemin hatırlatılatan Beliz İnce, "Arkadaşlarımızın o gün yaptığı eylem 10 aydır süregelen direnişimizin, direniş boyunca emeğimizle ilmek ilmek yarattığımız kolektif aklın bir ürünü. Direniş boyunca birbirimizin eylemlerinden öğrendik, direndikçe güçlendik. İşte onlar da bundan korktular; Naci'nin şikayetiyle, sarayın hedef göstermesiyle 2 sıra arkadaşımız Berke ve Perit tutuklandı. Bu tutuklamayla üniversiteyi özgürleştirme mücadelemizin üzerine bir korku ağı atabileceklerini sandılar, öğrenciler korksun mücadele etmesin istediler. Berke'nin sözlerini hatırlatalım 'Mücadele umuttur, başka bir dünya mümkün', biz de bu korkuyu parçalayarak yerine direnişi ve umudu koyuyoruz" dedi. 

İnce şöyle devam etti: "Biliyoruz ki iki arkadaşımızı tutukluyor, bizi korkuyla sindirmeye çalışıyorlarsa birbirimizden öğrenmeyelim, bir adım daha öteye geçmeyelim diyedir. Ama biz öğrenciler, biz direnenler, başka bir dünya mümkün diyenler; o ilk adımı çoktan attık. Şimdi adımlarımızı yan yana getiriyor, arkadaşımızın kayyumun arabasının üstüne attığı adımı bir adım daha büyütüyoruz ve diyoruz ki: Berke'yi, Perit'i, üniversitelerimizi özgürleştireceğiz. Herkesi Berke'ye Perit'e Üniversitelere Özgürlük demeye, mücadeleyi ve umudumuzu büyütmeye çağırıyoruz. Arkadaşlarımızı alacağız!"