26 Nisan 2024 Cuma

Berivan Xalid: Erdoğan DAİŞ'in bitmesini istemiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın operasyon tehditlerini değerlendiren Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Berivan Xalid, "Erdoğan'ın günlerdir yaptığı tehdit açıklamaları bölgede ortaya çıkardığımız Suriye'nin demokratikleşmesi, Suriye'nin geleceğinin inşasına yöneliktir" dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik operasyon tehdidinin ardından Maxmur ve Şengal'e hava saldırı düzenlendi. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, bölgede yaşayan halklara Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını savunmak için seferberlik çağrısı yaptı.
 
Gelişmeleri ETHA'ya değerlendiren Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Berivan Xalid, Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar ile bölgede yenilen DAİŞ çetelerini güçlendirdiğini belirtti.
 
Berivan Xalid, "Askeri güçlerimizin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında elde ettiği kazanımlar gözle görülmektedir. Hecin kasabasında DAİŞ çetelerine yönelik DSG güçlerinin gerçekleştirdiği hamlede sona gelmiş bulunmaktayız. Erdoğan'ın bu açıklamaları aslında kazanımlarımıza nasıl öfkelendiğini gösteriyor" dedi.
 
Erdoğan, Deyr ez Zor'da köşeye sıkışan DAİŞ çetelerini kurtarmayı amaçladığını ifade eden Berivan Xalid, "Erdoğan'ın kazanımlarımıza karşı yaptığı açıklamalar, DAİŞ çetelerinin güçlenmesini, çetelerin moralinin yükseltmek amaçlıdır. Günlerdir televizyonlarda bunun propagandasını yapıyor" diye belirtti.
 
BÜTÜN HALKLAR TEHDİTLERE KARŞI TOPRAKLARINI SAVUNACAK
 
Özerk Yönetim olarak bölgede yaşayan halklara seferberlik çağrısı yaptıklarını ifade eden Berivan Xalid, "Bütün halklar hangi ulustan olurlarsa olsunlar hangi görüşe sahip olurlarsa olsunlar bu tehditlere karşı birlikte mücadeleyi güçlendirmemiz gerekiyor. Bütün halklar bu işgal çığırtkanlığına, açıklamalarına karşı askeri güçlerinin ve direnişin tarafında yerlerini almalıdırlar" diye konuştu.
 
Askeri güçlerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Berivan Xalid, "Biz de Özerk Yönetim olarak diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca halkın içerisinde de yerimizi alıyoruz. DAİŞ, Kuzey ve Doğu Suriye'de bitirilmek üzereyken Erdoğan bu açıklamaları yaparak yenilgi ile yüz yüze kalan DAİŞ çetelerine ne kadar yardım ettiğini gösteriyor. Biz cephede, Deyr ez Zor'da ve diğer bölgelerde işgale karşı topraklarını savunan askeri gücümüzün yanındayız. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak halklar ile birlikte topraklarımızı ve kazanımlarımızı savunacağız'' dedi.