19 Mayıs 2024 Pazar

Berbanga Rojava'dan yeni şarkı: Efrîn Bernadin

Berbanga Rojava müzik grubu, Efrîn direnişinde ölümsüzleşen savaşçılar için "Efrîn Bernadin" şarkısını yaptı, klip çekti. MLKP savaşçılarının oluşturduğu Berbanga Rojava müzik grubu, Efrîn direnişinde ölümsüzleşen savaşçılar için "Efrîn bernadin" şarkısını yaptı, klip çekti.
 
Youtube'de yayınlanan şarkıya ilişkin yapılan açıklama şöyle: "Bizler işgalci faşist Türk devleti ve Saray çetelerinin karşısında MLKP savaşçıları olarak, direnenler olarak, yaptığımız ezgi ile Efrîn Çağın Direnişi'nde yaşamını yitiren ve yaralananları anmak istedik.
 
Efrîn Çağın Direnişi işgalci faşit Türk devleti ve çeteleri Efrîn’den çıkartılana kadar devam edecektir. 
 
Serekaniye’den Efrîn’e Rojava devrimini savunmak için bedel ödeyen, bedel ödemeye hazır olan bizler Rojava devrimimizin savunmasından inşasına kadar bütün alanlarında yerimizi aldık. Savaş cephelerinde işgale karşı direnirken yaşamını yitiren Tirej Alişer, Özgür Avaroni, Zeynel Seyit Rıza, Şahin Hüseyni, Avesta Xabur, Barin Kobanê’nin direniş ezgilerini şehit yoldaşlarımıza yaraşır şekilde seslendiriyoruz. Bu ezgi ile bütün halkların omuz omuza vererek Efrîn üzerindeki işgalin sonlandırılması ve direnişin büyütülmesi gerektiğini belirtiyoruz. Efrîn halkı ile birlikte faşist işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı sonuna kadar direneceğiz."
 
Berbanga Rpojava daha önce de Suruç'ta katledilen 33 devrimci anısına Türkçe, "33 Kızıl Karanfil" şarkısını yapmıştı.