17 Nisan 2024 Çarşamba

Berat Albayrak davası: Çelik ve Yoksu hakkında zorla getirme kararı

Redhack davasında yargılanan 6 gazetecin duruşması görüldü. Duruşmaya katılmayan gazeteciler Ömer Çelik ve Metin Yoksu hakkında sonraki duruşmaya zorla getirme kararı çıkarıldı.
Redhack tarafından yayınlanan Bakan Berat Albayrak'ın e-maillerini haber yaptıkları iddiasıyla 6 gazetecinin yargılandığı duruşma İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Tutuksuz yargılanan gazeteciler Derya Okatan, Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Eray Saygın'ın hazır bulunduğu duruşmaya, gazeteciler Ömer Çelik ile Metin Yoksu katılmadı. Duruşmayı CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Özgür Gazeteciler İnisiyatifi Sözcüsü Hakkı Boltan, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve çok sayıda gazeteci izledi.
 
Duruşmada söz alan gazetecilerin avukatları müvekkillerinin adli kontrol tedbirleri ile yurtdışı yasaklarının kaldırılmasını ve dijital materyallerinin teslim edilmesini talep etti. Savcı da verdiği mütalaasında avukatlarının talebinin reddini istedi.
 
Verilen aranın ardından mahkeme heyeti adli kontrollerin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca bu duruşmaya gelmeyen Ömer Çelik ve Metin Yoksu'nun sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine karar verdi.
 
Bir sonraki duruşma 8 Ocak 2018'de görülecek.