1 Mayıs 2024 Çarşamba

bell hooks yaşamını yitirdi

69 yaşındaki feminist yazar, eleştirmek ve akademisyen beel hooks hayatını kaybetti. 

Feminist yazar, eleştirmen ve akademisyen bell hooks, 69 yaşında ABD Kentucky'de hayatını kaybetti.

Yeğeni Ebony Motley tarafından yapılan basın açıklamasında bell hooks'un Kentucky eyaletine bağlı Berea'daki evinde hayatını kaybettiği aktarıldı. Açıklamada, hooks'un bir süredir hasta olduğu ve yaşamını yitirdiğinde ailesi ve arkadaşlarının yanında olduğu da belirtildi.

bell hooks KİMDİR?
1952 yılında Hopkinsville, Kentucky'de, işçi sınıfına mensup bir ailede doğdu. Gerçek adı Gloria Jean Watkins olan yazar, sonraları büyükannesi onuruna kadın soyunu kabul ederek "bell hooks" mahlasını benimsedi. Dikkati imzaya değil, çalışmalarına çekmeyi istediğinden "bell hooks" adını küçük harflerle kullandı.

Stanford Üniversitesi'ne girdi ve 1972'de İngilizce bölümünden mezun oldu. 1976'da İngiliz Edebiyatı bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Birkaç yıl sadece yazdı, öğretmenlik yaptı, geçimini sağlama amacıyla telefoncuda çalıştı. 1983 yılında California Santa Cruz Üniversitesi'nde edebiyat doktorası yaptı.

Bell'in "Feminizm Herkes İçindir Tutkulu Politika", "Duygu Yoldaşlığı/Kadınların Sevgi Arayışı", "Değişme İsteği Erkekler, Erkeklik ve Sevgi" isimleri kitapları mevcut.