26 Nisan 2024 Cuma

BEKSAV 26 yaşında: Marşlarımızın ritmiyle yürüyüşümüzü sürdüreceğiz

BEKSAV, 26 yaşında. Çeyrek asırlık tarihten aldıkları güç ve ısrarla yürüyüşünü sürdüreceğini kaydeden BEKSAV, "Bu coğrafyanın gerçeklerini sokaklarda, meydanlarda ve sahnelerde anlatmaya, işçi direnişlerinde omuz omuza halaylara durmaya, marşlarımızın ritmiyle yürümeye devam edeceğiz" dedi. 

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), "Toplum için sanat, insanlık için bilim, özgürlük için politika" şiarıyla başlattığı yolculuğunun 26. yılında. 

BEKSAV emekçileri sosyal medyadan yaptıkları açıklamada; devrimci sanatı üretmek için çıktıkları yolda; başta müzik, tiyatro, sinema, resim olmak üzere birçok alanda üretimlere ve atölyelere çeyrek asırlık tarihten aldıkları güç ve ısrarlara bu yürüyüşü sürdüreceklerini kaydetti. 

'SOKAKTA, MEYDANDA, DİRENİŞ ALANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
BEKSAV'ın 26. yılına ilişkin açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı: "Tekçi anlayışın her alandaki asimilasyon politikasına karşı özel olarak ezilen halkların dillerinde kültür ve sanat alanında üretimlerde bulunuyoruz.

Kadın özgürlük mücadelesinin ezgilerini üretmeye, kültür sanat alanında hüküm süren erkek egemenliğine karşı cins bilinci ve iddiası ile üretimlerimizi sunmaya devam edeceğiz.

Bu coğrafyanın gerçeklerini sokaklarda, meydanlarda ve sahnelerde anlatmaya, işçi direnişlerinde omuz omuza halaylara durmaya, marşlarımızın ritmiyle yürümeye devam edeceğiz."