26 Nisan 2024 Cuma

Bekçilerden trans kadınlara: Sizin için görevlendirildik

Ankara?nın Esat semtinde her sokakta bulunan gece bekçileri, trans kadınların evlerinden çıkmasına izin vermedi ve "Sizin için görevlendirildik" dedi.
Ankara'nın Esat semtinde trans kadınlar, her sokakta görevlendirilen gece bekçilerinin baskısı altında.
 
Pembe Hayat'ın internet sitesinde yer alan habere göre, 10 Eylül günü gece saatlerinde Esat’ta caddede çalışan seks işçisi bir trans kadın, bekçiler tarafından durduruldu. Elinde bira şişesi ile üzerine gelen saldırgana karşı kendisini korumaları gerektiğini söyleyen trans kadına bekçiler oradan gitmesini ve translar için görevlendirildiklerini söyledi.
 
Yapılan işlemin hukuksuz olduğunu dile getiren trans kadını durduran bekçi, kolluk kuvvetlerini çağırarak cezai işlem uygulamalarını talep etti.
 
10 Eylül gecesi Libya Caddesi’nde de bekçiler, cadde üzerinde bulunan bir restoranda yemek yiyen translardan kimlik istedi. Yemek yediklerini ve çalışmadıklarını söyleyen trans kadınlar, kimliklerini vermeyince polis çağrıldı. Kimlik için zorlayan polis, daha sonrasında trans kadınlar yemeklerini yiyip evlerine dönene kadar restoran önünde bekledi.
 
Kendisini amir olarak tanıtan bir polis ise restoran işletmecilerini “Bunları bir daha içeri alıp yemek verirsen ruhsatını elinden alırım, senin de başın yanar” diyerek tehdit etti.