19 Mayıs 2024 Pazar

'Bekçilerden şikayetçi olduk, olayın sonuna kadar gideceğiz'

Bir parkta otururken bekçiler tarafından GBT yapılmak istendiği için kimliklerini vermemeleri üzerine işkenceye uğrayan Sırbudak ve Karakoç, ilk defa gözaltına alındıklarını ifade ederek, suçlu olmadıkları halde suçlu muamelesi gördüklerini vurguladı.

Esenyurt'ta bir parka arkadaşıyla birlikte otururken bekçiler tarafından darp edilen Derya Sırbudak ile Özgür Karakoç, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

'İLK GÖZALTIMI YAŞADIM'
Açıklama yapan Özgür Karakoç, parkta bekçilerin GBT yapmak istemesi üzerine kimliklerini vermediklerini, yapacaklarsa T.C. No ile yapmalarını istediklerini dile getirdi. Karakoç, "Bunun üzerine yakamdan tutup yere attılar. Gözüme gaz sıkıp ters kelepçe taktılar. Küfür ettiler. Parkın içinde bulunan kulübeye götürüp işkence yaptılar" diye konuştu.

Yapılan işkenceden sonra polisin olay yerine geldiğini belirtilen Karakoç, konuşmasına şöyle devam etti: "Hastaneye götürdüler. Darpa dair rapor aldıktan sonra karakola gittik. Arkadaşımı gece 4'e kadar tuttular. Beni de 10'a kadar. Adliyeye çıkarıldım. Sonra ordan bırakıldım ve ilk gözaltımı yaşadım."

Karakoç, bekçilerden şikayetçi olduklarını ve olayın peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

'BANA SUÇLU MUAMALESİ YAPTILAR'
Ardından konuşan Derya Sırbudak ise olayın üstüne sonuna kadar gideceğini söyleyerek şöyle konuştu: "Argo kelimelere maruz kaldım, arkadaşım için araya girdiğimde benim yüzüme gaz sıktılar. Sandalye vermediler. Bana verdikleri sandalyeyi oturmayayım diye bekçi aldı. Bekçi, gözaltı tutanağını kendi tuttu. Oraya gelen şikayet için vatandaşa üstümü arattılar. Bana suçlu muamelesi yaptılar."