20 Mayıs 2024 Pazartesi

BEDAŞ kaçağı teşvik etti: Elektrikçiler şirkete yürüdü

BEDAŞ'ın abonelerin ve elektrikçilerin başvurularını zora sokacak şartlarla abonenin kaçak elektrik kullanmasına sebep olduğunu ifade eden teknisyenler şirket önünde eylem yaptı.
Elektrik teknisyenleri, İstanbul Avrupa yakasının elektrik dağıtımını yapan BEDAŞ şirketiyle yaşanan anlaşmazlıklar dolayısıyla mağdur olduklarını belirterek eylem yaptı. İstanbul Elektrik Teknisyenleri Odası önünde toplanan çok sayıda kişi BEDAŞ'ı protesto etmek için şirketin Taksim'de bulunan binasına yürüdü.
 
Boğaziçi Elektrik Dağıtım'ın (BEDAŞ) keyfi uygulamaları sebebiyle kaçak elektiriğin arttığına dikkat çeken elektrik teknisyenleri şirkete tepkili. Elektrik alt yapasını aboneye yükleyen şirket, alt yapıyı sağlayamayan kişilerin başvurusunu red ediyor. Kendilerinin de bu durumdan olumsuz etkilendiklerini dile getiren Elektrik Teknisyenleri Odası, taleplerinin karşılanması için bugün görüşmelerde bulundu.
 
BEDAŞ'ın abonelerin ve elektrikçilerin başvurularını geç sonuçlandırarak veya zora sokacak şartlarla abonenin kaçak elektrik kullanmasına sebep olduğunu ifade eden teknisyenler, şirketin kendisinin yapması gereken alt yapıyı aboneye yükleyip trafo, trafo yeri istediğini sonuç olarak alt yapıyı gerçekleştiremeyen abonenin başvurusunu geri çevirdiğini vurguladı. Buna göre, bölgede başka dağıtım şirketi bulunmadığı için abone elektrik bağlantı anlaşması yapamıyor.
 
Daha önce Boğaziçi Elektrik'le yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmaması üzerine oda protesto eylemi kararı aldı. Oda binası önünde toplanan elektrikçiler adına İstanbul ETO Başkanı Osman Yeşilyurt, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardınan oda üyelerine hitap eden Yeşilyurt, taleplerinin kabul edildiğini ve bu nedenle önceden kararlaştırdıkları yürüyüşün iptal edildiğini belirtti. Oda üyelerinin başkana tepki göstermesi üzerine pankartlar açan teknisyenler, siyah çelenk taşıyarak BEDAŞ önüne kadar 'istifa' sloganlarıyla yürüdü.
 
BEDAŞ önünde basın açıklaması yapan İstanbul ETO Başkan Vekili Mürsel Yaylalı, alt yapıyla ilgili teknik konuları şirketin yapmamasının başvuruların geri çevrilmesine yol açtığını söyledi. Yaylalı, şirketin kanun ve yönetmeliklere uymayarak elektrikçi esnafını ve vatandaşı mağdur ettiğinin altını çizdi.