3 Mayıs 2024 Cuma

'BDS, Türkiye'deki İsrail varlığıyla mücadele ediyor'

BDS Türkiye, 10. yıl dönümü etkinliği gerçekleştirdi. BDS gönüllüsü Saafin, ülkede mücadelenin yaratılmasında birçok Filistin dostunun emeği olduğunu vurgulayarak, "Boykot demek, siyonizmle mücadele demektir" dedi.

İsrail'in Gazze'ye 2008 yılında gerçekleştirdiği "Dökme Kurşun" saldırısının ardından kurulan Filistin İçin İsrail'e Boykot Girişimi (BDS) Türkiye, 10. kuruluş yıl dönümünde Taksim'de bulunan Cezayir Toplantı Salonu'nda etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğe, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de katıldı.

BDS Türkiye'nin tarihini anlatan video gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan BDS gönüllüsü Nikola Saafin, Filistin'in özgürlüğü için burada olduklarını belirterek, taleplerinin "özgürlük", "dönüş" ve "eşitlik" olduğunu vurguladı.

"Filistin halkının yürüttüğü tarihsel davanın yanında dünya çapında siyonizme karşı yürütülen bir mücadele var" diyen Saafi, BDS Türkiye'nin büyük bir denizde sadece bir damla olduğuna söyledi.

Türkiye'de10 yıldır yürütülen mücadelenin Filistin açısından önemli olduğuna dikkat çeken Saafin, "Siyasi mecralar aracılığıyla mücadelenin boyutunu aktardık" dedi.

'BOYKOT DEMEK, SİYONİZMLE MÜCADELE DEMEK'
Filistin halkıyla sadece dayanışma içinde olmanın yetmeyeceğinin altını çizen Saafin, mücadelenin içinde olunması gerektiğini ifade etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: "Boykot demek, siyonizmle mücadele demektir. BDS, Türkiye'deki İsrail varlığıyla mücadele ediyor. Bu mücadelenin yaratılmasında birçok Filistin dostunun emeği var. Taşıdığımız ümit ile mücadele devam ediyor. Ümidimiz, Filistin halkının tarihsel haklarını elde etmesi ve dünya çapında tüm ırkçı devletlerin yok olmasıdır. Hemen olmasını istesek de, bu mücadele on yıllar boyu sürecek. Nefesi kısa olanlar, mücadeleye katılmasın."

Saafin, Filistin mücadelesinin var olmasını sağlayan önderleri anarak sözlerini bitirdi.

Etkinlikte Filistin ezgilerinin dinletisiyle birlikte, BDS Türkiye'nin gerçekleştirdiği eylemlere dair fotoğraf sergisi ve Abby Martin'in "Gazze Özgürlük Uğruna Savaşıyor" belgesel filminin gösterimi yapıldı.