20 Mayıs 2024 Pazartesi

BBC grevi kazanımla sonuçlandı

14 Ocak'tan bu yana süren BBC çalışanlarının grevleri kazanımla sonuçlandı. 

BBC İstanbul bürosu çalışanlarının 14 Ocak'tan bu yana sürdürdüğü grev kazanımla sonuçlandı. BBC patronu ile yapılan anlaşma sonucu TGS üyelerimizin ortak kararı ile 28 Ocak Cuma akşamı grev sona erdi. 

Grev sonucunda bir yılı kapsayan anlaşma sonucunda TGS üyeleri, 
• Yıllık bazda ücretlerine toplam yüzde 32 zam, 
• Aileleri kapsayan özel sağlık sigortası, 
• Günlük brüt 60 TL yemek desteği, 
• Brüt 1200 TL gözlük yardımı kazandı. 

BBC İstanbul bürosu önünde yapılan açıklamada söz alan TGS Başkanı Gökhan Durmuş, bu zaferin sadece bir başlangıç olduğunu kaydetti. "Biliyoruz ki grevin sağladığı motivasyon ve moral, tüm medya sektöründe güvencesizliğe, düşük ücrete ve kötü çalışma koşullarına maruz kalan meslektaşlarımızı Sendika çatısı altında buluşmaya ve mücadeleye teşvik edecektir" diyen Durmuş, dayanışma içinde olan herkese teşekkür etti. 

Durmuş, şöyle devam etti: "Son medya grevi 2009'daydı. BBC İstanbul bürosu grevinden önce Türkiye'de yabancı basın hiç greve gitmemişti. Bu grev on yıllardır toplu iş sözleşmesi başarısıyla sonuçlanan ilk grevdir. Bugün elde edilen kazanımlar hem yerel hem uluslararası basında çalışan tüm meslektaşlarımız, arkadaşlarımız için önemlidir, geleceğe yönelik referanstır. Mesleki dayanışma yaşatır, tekrar buluşmak üzere."