26 Nisan 2024 Cuma

Bayramın ilk mezarlar ziyaret edildi

Ramazan Bayramı dolasıyla İstanbul?da Gazi Mahallesi başta olmak üzere bir çok yerde şehitlerin mezarları ziyaret edildi.
Ramazan Bayramı, dolayısıyla Gazi Mahallesi'nde özgürlük ve sosyalizm mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlıkları ziyaret edildi. 
 
Gazi Mahallesi’nde halk, cemevi önünde bir araya geldi. HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) temsilcilerin de eşlik ettiği kitle, mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Şehit namirin", "Bijî berxwedana zindana" ve "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı.
 
Ziyaret sırasında konuşma yapan ANYAKAY-DER Temsilcisi Faruk Kaya, "Bu bayram, mazlumların ve direnen Kürt halkının bayramıdır. Onurlu bir yaşam ve barış için yaşayanların bayramıdır. Burada bulunan demokrasi şehitlerimiz ve annelerimizin bayramını kutluyoruz" dedi.
 
HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, açlık grevi eylemlerini hatırlatarak, "Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve birçok arkadaşımızın katılımıyla başarıyla sonuçlanan açlık grevi eylemi bizlere çifte bayram oldu. Hepimiz yaşanan acıları biliyoruz. Çünkü birlikte yaşadık. Dolayısıyla gördük ki kararlı mücadele başarıya ulaşıyor. Bunu kimse engelleyemiyor" şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardında şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı ve dualar okundu.
 
Ümraniye'de Ihlamurkuyu Mezarlığı, Küçükçekmece'de Kanarya Mezarlığı, Arnavutköy'de Kayabaşı Mezarlığı'nda mezar ziyaretleri gerçekleştirildi.