16 Nisan 2024 Salı

Bayramda mezarlıklar ziyaret edildi

ANYAKAY-DER, Kurban Bayramı’nın ilk gününde birçok ilçede mezarlık ziyaretleri gerçekleştirildi.

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), bayramın ilk gününde İstanbul’un birçok noktasında mezarlık ziyareti gerçekleştirdi. Sancaktepe ve Üsküdar’ın ardından Sultangazi ilçesinde bulunan Gazi Mezarlığı’nda, farklı tarihlerde yaşamını yitiren HPG ve MLKP’liler ile 20 Temmuz 2015’te IŞİD'in bombalı saldırısı sonucu meydana gelen Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edildi. 

Ziyarete Hakların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri, yakınlarını kaybeden aileler ve çok sayıda kişi katıldı.

Gazi Mezarlığı’nda yapılan ziyarette yapılan saygı duruşunun ardından konuşan ANYAKAY-DER Eş Başkanı Şehmuz Işık, Kürt halkının barış yanlısı bir halk olduğunu belirterek, devletin Kürt halkına ölümü reva görüldüğünü söyledi. Bayram arifesinde Lice'de mezarlıkların yakılmasına tepki gösteren Işık, "Biz bu zulmü asla kabul etmeyeceğiz. Bize Kilyos kaldırımını reva görüyorlar. Bizler bunu asla kabul etmeyeceğiz. Bizler onurlu bir barış istiyoruz, bunu alana kadar mücadele edeceğiz" dedi. 

Ziyaret okunan dualarla sona erdi.