1 Mayıs 2024 Çarşamba

Bayram Namaz için Van'da kurulan taziyeye ziyaretler sürüyor

Rojava'nın Serêkaniyê kentinde ölümsüzleşen Bayram Namaz için Van'da kurulan taziyeye ziyaretler sürüyor.
Rojava'nın Serêkaniyê kentinde 23 Mart sabahı Türk devleti ve ona bağlı çetelerin bombalı saldırısında ölümsüzleşen MLKP MK üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz için Van'da kurulan taziyenin ikinci gününde ziyaretler sürüyor.
 
Bugün HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, DBP İl Eşbaşkanıları Aynur Tarhan ve Ökkeş Kava, HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eşbaşkan adayı Azim Yacan, DTK Başkanlık Divanı üyesi Mukaddes Karakoç ve TJA aktivisleri katıldı.
 
Taziyede konuşan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, "Onların mücadelesinde ne söylesek az, zulme, haksızlığa, faşizme karşı bizler için halkların eşitliği için mücadele ederken şehit düştüler. Onlar için bizim bu mücadeleyi devam ettirmemiz ve onların ulaşmak istedikleri hayallerini zafere ulaştırmak için mücadele etmeliyiz. Tüm Kürtlerin barış isteyenlerin yoldaşlarının ailesinin başı sağolsun, mücadaleleri mücadelemizde. İsimleri ve mücadelelerini bizim devir almamız lazım. Şehid namirin" dedi.
 
ESP adına yapılan konuşmada ise "Çok değerli bir komutanı, büyük bir devrimciyi, Türkiye ve Kürdistan birleşik devriminin yapıcılarından birisini kaybettik. Her birimiz açısından çok önemli bir değerdi. Bir suikasta kurban gitti. Çünkü bu coğrafyada farklı bir dünya isteyenlerin, Kürdistan'ın, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun özgürlüğünü isteyenlerin karşısında zorbalığın, karanlığın ve caniliğin temsilcileri var. Bunlar bu özgürlüğün, devrimin ve barışın yeşermesinin önüne engel çekmeye çalışıyorlar" diye belirtti.
 
Konuşmanın devamında şu ifadeler kullanıldı:
"Bayram Namaz; parti mahlası Baran Serhat yoldaş, iki ülkenin birleşik devriminin bir neferi olarak, Rojava devriminin kurucu ve savunucu komutanlığında yer alarak, Türkiye ve Kürdistan birleşik devrim hareketinin kurucu bir öznesi olarak, Rojava'da, Suriye'de ve Ortadoğu'da devrimin öznelerinden birisiydi. Onun mücadele bayrağı şimdi bizlerde, onun anıları şimdi bizlerde, bunları en geniş şekilde emekçilere, ezilenlere ulaştırmak bizim görevimiz. Bundan sonra zulme, karanlığa, faşizme ve sömürgeciliğe karşı mücadele bizim sorumluluğumuzda. Bugün içinden geçtiğimiz süreçte başta Leyla Güven olmak üzere herkesin gördüğü, somut bir direnişin çizgisini, devrimin çizgisini Baran Serhat'tan Leyla Güven'e bu coğrafyada bizler sürdürmek zorundayız. Bu anlamıyla Baran Serhat şahsında bütün devrim şehitlerini saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Onların mücadele bayrağını, devrim idealini taşıyacağımıza söz veriyoruz. Ailemizin, partimizin ve birleşik devrim hareketimizin başı sağ olsun."