2 Mayıs 2024 Perşembe

Bayram Namaz Hesekê mahallelerinde anıldı

TKŞ üyeleri, 23 Mart 2019'da ölümsüzleşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) anmak için Hesekê mahallelerinde etkinlikler düzenledi. TKŞ'liler, "Baran yoldaş devrime adanmış bir ömürdü. Biz, öğrencileri olarak bu çizgiyi daha çok Baranlaşarak zafere ulaştıracağız" diye konuştu.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), geçtiğimiz yıl 23 Mart günü Serêkaniyê'de düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen MLKP Rojava Temsilcisi Bayram Namaz'ı (Baran Serhat) anmak için Hesekê'nin Salihiye, Kellase ve Mişerfe mahallelerinde etkinlikler düzenledi.

Anma etkinliklerine işgal saldırısı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda Serêkaniyêli aile de katıldı. Üç mahallede ayrı ayrı düzenlenen anmalarda Namaz'ın devrimci mücadele yaşamı hakkında bilgi verildi. Anmalarda "Baran Serhat ölümsüzdür" ve "Şehid namirin" sloganları atıldı.

'BARAN YOLDAŞ DEVRİME ADANMIŞ BİR ÖMÜRDÜ'
Anmalarda konuşan TKŞ üyesi Fadya Sido, "Baran yoldaş hem MLKP'nin, hem de Türkiye, Kürdistan ve Rojava devriminin önder kadrolarından biriydi. O'nu anmak, O'nun yaşamını tanımak ve çizgisi ile buluşmak aynı zamanda devrimi anlamaktır. Baran yoldaş devrime adanmış bir ömürdü. Biz, onun öğrencileri olarak bu çizgiyi daha çok Baranlaşarak zafere ulaştıracağız" diye konuştu.

Namaz'ın yaşamı hakkında bilgi veren Sido şunları söyledi: "Baran yoldaşın hayatı direnişlerle doluydu. Düşmanına hiçbir zaman boyun eğmedi. Nisan 1991'de İstanbul'da devrimci bir savaşçı olarak gerçekleştirdiği askeri eylemin ardından gözaltına alındı. 15 gün ağır işkencelerden geçirildi, ancak tek bir kelime konuşmadı. MLKP'nin kuruluşunda sorumluluklar üstlendi. Ekim 1995'ten başlayarak pek çok kez gözaltı ve tutuklama saldırılarına uğradı. Devrimci yaşamının 15 yılını sömürgeci faşist Türk devletinin zindanlarında direnişlerle geçirdi. Mahkeme salonlarını, faşizmi, inkârcı sömürgeciliği, kapitalizmi yargıladığı, devrimci ideallerini haykırdığı mevzilere dönüştürdü."

Bayram Namaz'ın Rojava devriminin fedai bir komutanı olduğunu dile getiren Sido, "Baran yoldaş, MLKP'nin Rojava'daki savaşımının önderliğini yürüttü. IŞİD'in yenilgiye uğratılması, devrim saflarının genişletilmesi, Rojava devriminin savunulması, halkın devrime ve kurumlarına sahip çıkması, Rojava halklarının kardeşçe demokratik birliği için tüm güç ve yeteneklerini seferber etti" şeklinde konuştu. Sido, Namaz'ın Rojava'da MLKP taburları ve kitle örgütlerinin kuruluşuna değin bir dizi çalışma yürüttüğünü belirtti. Sido şu ifadeleri kullandı: "Baran yoldaş bir komutan olarak, devrim savaşçılarının ideolojik, politik ve askeri niteliklerinin geliştirilmesi için çalıştı. Komutanlar yetiştirdi. Şehitlerimizin hepsinin yaşamına büyük emekler ve değerler kattı. Faşist sömürgeci Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Efrîn ve Serêkaniyê'de çarpışan komünistler, Baran yoldaşın komutasından geçen savaşçı ve komutanlar olarak en ön mevzilerde çarpıştı."

'BARAN YOLDAŞIN ANISINI DEVRİMİ BÜYÜTEREK YAŞATACAĞIZ'
Anmada söz alan TKŞ üyesi Cemil Sidwo'da Bayram Namaz'ın mücadele dolu hayatına dikkat çekti. Namaz'ın Rojava devriminin dünya halklarıyla buluşması için büyük emekler verdiğini dile getiren Sidwo, "Devrimimiz bugün sınırları aşan bir coğrafyada tanınıyor ve dünyanın her yerinden insanlar Rojava'ya geliyorsa bunda Baran yoldaşın da emeği var" diye konuştu.

Sidwo konuşmasının sonunda Namaz'ın anısını Kuzey ve Doğu Suriye devrimini büyüterek yaşatacaklarını dile getirdi. Sidwo şunları söyledi: "Bu, Baran Serhat yoldaş şahsında, devrim için toprağa düşmüş tüm devrimcilere sözümüzdür. Partimiz, bir feda bölüğü olduğu kadar, bir Baran Serhatlar fideliğidir. O fidelik daima canlı kalacaktır. Baran Serhat yoldaşın ideallerini gerçekleştirmek için Rojava devrimini savunmak ve onu sosyalist bir düzeye yükseltmek için can feda çalışacağımızın sözünü veriyoruz."

Anmada söz alan çok sayıda kişi Bayram Namaz ile anılarını anlattı ve mücadelesini büyütme sözü verdi. Anmada Namaz'ı tanıyan dengbejler de stranlar söyledi.