27 Nisan 2024 Cumartesi

Bayram Namaz anıldı: Komutan Baran Serhat'ın öğrencileriyiz

Rojavalı komünist gençler MLKP Komutanı Bayram Namaz'ı andı. Anmanın ardından "Şehit Baran Serhat bahçesi" açılışı gerçekleştirildi. Anmada yapılan konuşmalarda "Biz yoldaşımızı Serêkaniyê Şehitliği'nde uğurladık. Bugün bu bahçeyi şehitlik yapacağız. Bu bahçeyi koruyacağız, yeşerteceğiz" denildi.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Merkez Komite üyesi ve Rojava Temsilcisi Bayram Namaz (Baran Serhat) ölümsüzlüğünün 5. yılında Hesekê'de anıldı.

Devrimci Komünist Gençler'in (CKŞ) düzenlediği anma saygı duruşu ve sinevizyon gösterimi ile başladı. Anmada konuşan CKŞ Sözcüsü Destan Serhed, Bayram Namaz'ın devrimin her alanında önemli emeklerinin olduğunu hatırlattı. Bayram Namaz'ın adı geçtiğinde yüzlerde bir gülümseyiş oluştuğunu kaydeden Destan Serhed, "Baran Serhat yoldaş Şehit Alişer Deniz Tugayı ve Şehit Serkan Taburu'nun kuruluşlarında emek verdi. Bütün savaşçıların yüreğinde yer edindi. Şehit Alişer Deniz Tugayı savaşçıları dediğimizde bilirdik ki komutan Baran Serhat eğitti onları. Ve o kervan orada durdurulamadı. Baran Serhat'ın binlerce takipçisi oldu. O taburda, tugayda eğitimler verilmeye devam etti. Bugüne kadar da Şehit Alişer Deniz Tugayı Til Temir cephesinde yer almaya devam ediyor. Ve düşmanın karşısında bir gün bile duraksamadı" dedi.

'GELECEK KUŞAKLAR DA BARAN SERHAT'IN TARİHİNDEN ÖĞRENİP DİRENMEYE DEVAM EDECEK'
Bayram Namaz'ın hedef alınmasıyla iradelerinin kırılmadığını belirten Destan Serhed şunları belirtti: "Biz komutan Baran Serhat'ın öğrencileriyiz. Gelecek kuşaklar da Baran Serhat'ın tarihinden öğrenip direnmeye devam edecek. Evet 23 Mart 2019'da Serêkaniyê'de düşman Baran Serhat'ı hedef aldı. Ama orada irademizi kıramadı. Düşman Baran Serhat'ın şehit düşürülmesiyle irademizi kırmayı hedefliyordu."

'BİZ YOLDAŞIMIZI SERÊKANİYÊ ŞEHİTLİĞİ'NDE UĞURLADIK, BUGÜN BU BAHÇEYİ ŞEHİTLİK YAPACAĞIZ'
Devrimi savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Destan Serhed, örgütlenmenin önemini vurguladı. Destan Serhed konuşmasının sonunda şunları ifade etti: "Bir alanda ya da bir tünelde tek başımıza kalsak dahi her zaman Baran Serhat'ın öğrencileri olduğumuzu hatırlamalıyız. Biz yoldaşımızı Serêkaniyê Şehitliği'nde uğurladık, bugün bu bahçeyi şehitlik yapacağız. Bu bahçeyi koruyacağız, yeşerteceğiz. Zafer bizim olacak. Söz veriyoruz."

'23 MART'I ROJAVA DEVRİMİNİ BÜYÜTMENİN VE YAYMANIN ADIMI YAPMALIYIZ'
Genç kadınlar adına konuşma yapan Ekîn Îsyan ise Bayram Namaz'ın "Devrimi evlerin içine taşımalıyız" sözünü hatırlattı, "Baran yoldaş kadınlara, genç kadınlara çok emek verdi. Baran yoldaş devrimi evlerin içine taşımalıyız dediğinde ilk olarak kadınların ve genç kadınların örgütlenmesinden bahsediyordu. Bu yüzden bizler devrimi evlere taşımalıyız. 23 Mart'ı Rojava devrimini büyütmenin ve yaymanın adımı yapmalıyız" dedi.

Ekîn Îsyan konuşmasının sonunda şunları vurguladı: "Düşman bizim varlığımızdan korkuyor. Korksun da. Çünkü varız ve var olacağız. Direneceğiz. Komutan Baran Serhat'ın dediği gibi 'Komutan savaşta ve yaşamda öncüdür.' Bizler de bu devrimin öncüleri olacağımıza söz veriyoruz."

'ŞEHİTLERİN EMEKLERİ İLE YARATILAN DEVRİM AMACINA ULAŞACAKTIR'
Anmada konuşan Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) temsilcilerinden Cemîl Sîdwo ise şunları ifade etti: "Şehitlerimize baktığımızda da, Baran yoldaşın tarihine baktığımızda da direniş olduğunu görüyoruz. Düşmana asla baş eğmemeyi görüyoruz. Bu yüzden şehitlerin emekleri ile yaratılan devrim amacına ulaşacaktır."

Konuşmaların ardından komünist gençler devrimi koruma sözü verdi, şarkılar seslendirdi.

'ŞEHİT BARAN SERHAT BAHÇESİ' AÇILDI
Rojavalı komünist gençler anmanın ardından Şehit Baran Serhat Bahçesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta, "Şehîd Baran namirin' sloganları atıldı.