28 Mart 2024 Perşembe

Bayındır: Zeki Çelebi zulme boyun eğmedi

Süleymaniye'de katledilen ve Van'daki cenazesine polisin saldırdığı Mehmet Zeki Çelebi'nin taziyesinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Zeki arkadaşımız zulme boyun eğmedi, biz de onların mücadelelerinin takipçileri olacağız" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde 17 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi'nin taziyesine katıldı.

'ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
Altıntepe Mahallesi'nde kurulan taziye evini ziyaret eden Bayındır, Kürt halkına başsağlığı diledi. Çelebi'nin devlet zulmünden dolayı sürgüne gitmek zorunda kaldığını ve orada katledildiğini söyleyen Bayındır, "Devlet, hangi Kürt nerede mücadele ediyorsa onu yok etmek için çaba gösteriyor. Çünkü Kürt halkına sadece ölüm, sürgün ve cezaevini reva görüyorlar. İşte halkımızın mücadelesi bu zulme karşıdır. Zeki arkadaşımız bu zulme boyun eğmedi, halkımız da boyun eğmeyecek. Biz onların mücadelelerinin takipçileri olacağız. Halkımızın başı sağ olsun" dedi.

ÇELEBİ: KARDEŞİMİN ONURLU MÜCADELESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Çelebi'nin abisi Fevzi Çelebi ise taziyeye katılanlara teşekkür ederek, "Zeki bir ihanet sonucu katledildi. Biz, kardeşimizin onurlu mücadelesi ve hayallerinin takipçisi olacağız. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.