26 Nisan 2024 Cuma

Bayındır engellere rağmen halkta buluştu: HDP'ye gücünüz yetmez

Ağrı'da tüm engellemelere rağmen halkla buluşan DBP Eş Genel Başkanı Bayındır, Kobanê'nin düşmesini dört gözle bekleyen AKP/MHP iktidarının halkın direnişiyle düştüğünü kaydetti. HDP'yi kapatmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin de altını çizen Bayındır, eğer bir çözüm isteniyorsa muhatabın PKK Lideri Öcalan olduğunu kaydetti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) tarafından Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapılmak istenen halk buluşmasına izin verilmedi. Buluşma için ilçeye gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ve kent milletvekilleri, halk tarafından karşılandı. Bayındır ve beraberindeki heyet, ilçe girişinden HDP İlçe Örgütü binasına kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte sık sık "HDP halktır, halk burada" sloganları atıldı.

BAYINDIR: KİMSE BİZİ HALKIMIZDAN KOPARAMAZ
Bayındır, buluşmanın engellenmesine, "İzin verseler de vermeseler de halkımızın içinde olacağız. Kimse bizi halkımızdan koparamaz" diyerek tepki gösterdi. AKP-MHP'nin ittifakının Kürtlere büyük acılar yaşattığını dile getiren Bayındır, "Bu iktidar, Kürtlerin imhası üzerine kuruludur. Son 10 yılda Kürtler üzerinde denenmedik hiçbir şey bırakmadılar. Ama Kürtler de buna karşı her alanda tarihi bir direniş sergileyerek, mücadelelerini buraya kadar getirdiler. Bu iktidarın yok etme, asimilasyon ve saldırı dışında bir projeleri yok. İzmir'de katliamcı bir zihniyetle Deniz Poyraz'ı katlettiler, Konya'da 7 Kürt'ü katlettiler. Bu katliamlar, zihniyetlerini AKP-MHP'den alıyorlar. Kürt ve Türk halkı arasında bir çatışma yaratmak istiyorlar. Bir kaos devreye sokmaya çalışıyorlar" dedi.

'HALKIMIZIN DİRENİŞİYLE AKP-MHP DÜŞTÜ DÜŞÜYOR'
Kürtlere yönelik baskılara değinen Bayındır, "Binlerce arkadaşımızı tutukladılar, binlercesini sürgün ettiler ve bununla bu örgütlülüğümüzü yok etmek istediler. Sadece burada değil, dört parça Kürdistan'da bunu yapmak istediler. Her dört parçada da Kürtler üzerinde yok etme politikası uygulamak istiyorlar. Ama halkımız buna karşı büyük bir irade ve mücadele gücüne sahiptir. Halkımız buna karşı tarihi bir direniş gösteriyor, örgütlülüğünü güçlendiriyor. Bugün Rojava dünyanın siyasetini belirleyecek bir konuma geldi. Bunların kirli politikaları yenildi, yenilecektir. 'Kobanê düştü düşüyor' diyorlardı. Ama bugün halkımızın direnişiyle AKP-MHP düştü düşüyor" diye konuştu.

'MUHATAP VE ADRES SAYIN ÖCALANDIR'
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin tüm ülkeyi sardığını vurgulayan Bayındır, "İktidar, siyasetini tecrit rejimi üzerine kurmaya çalışıyor. Milyonlarca insan, iradesinin Sayın Öcalan olduğunu açıkladı. Eğer siz bir çözüm istiyorsanız, muhatap ve adres bellidir. Muhatap Sayın Öcalan, adres İmralı'dır. Tüm siyasi partilere sesleniyoruz; siz nerede duruyorsanız durun, bu sorunun çözümü belli, muhatabı bellidir. Halkımızın duruşu ve gösterdiği adres İmralı'dır" şeklinde konuştu.

'SİZİN GÜCÜNÜZ HDP'Yİ KAPATMAYA YETMEZ'
HDP'ye yönelik kapatma davasına dair Bayındır, "Bu parti milyonlarla kuruldu. Sizin gücünüz bunu kapatmaya yetmez. Bu yüzyıl, Kürtlerin yüzyılı olacaktır. Bu yüzyılı Kürtlerin mücadelesi belirleyecek. Gün, özgürlük günüdür. Herkes ev ev, sokak sokak örgütlenme çalışmalarına katılmalıdır. Bu örgütlülük dört parçada Kürtlerin özgürlüğünü getirecektir" dedi.