8 Mayıs 2024 Çarşamba

Baydur: Polis özellikle müdahale etmedi

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Baydur ETHA'ya konuştu, saldırı anında iş hanı önünde bekleyen polislerin özellikle müdahale etmediğini, faşist saldırgan Gencer'in 30 dakika yukarıda kaldığını, daha sonra kendisinin inip teslim olduğunu kaydetti.

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, partisine yönelik saldırı anında iş hanının girişinde bekleyen sivil polislerin engelleme girişiminde bulunmadığına dikkat çekti.

ETHA'ya konuşan Baydur, saat 10.30 gibi parti önüne geldiklerini, sivil polisleri gördüğünü ve yukarıda bir saldırı bilgisi aldıklarını aktardı, "Niye müdahale etmediklerini sorduk, çelik yelekli güvenlik güçlerini beklediklerini söylediler. Biz bu tartışmayı yürütürken yukarıdan silah sesleri geldi. Yukarıya çıkan kişiyi görmüşler. Eli eldivenli ve bir çantayla giriyor. 35 mermi izi var" diye konuştu.

Onur Gencer'in 30 dakika içeride kaldıktan sonra gözaltına alındığına dikkat çeken Baydur, "İşhanının girişindeki koridorda kendi teslim oldu. Yani yukarıda yakalamak için herhangi bir operasyon yaşanmadı. Kendi ifadesinde de belirtti amacı burada bir katliam yapmakmış. O sırada burada etkinlikler vardı. Tesadüfi şekilde bazı arkadaşlarımız gecikti, bazı arkadaşlarımız havaalanına gitti, milletvekili arkadaşlarımız imza günü için hazırlık yapıyordu. Bu şahıs binada en az 15 kişini olacağını tahmin ederek geldi" dedi.