19 Mayıs 2024 Pazar

Bayburt Hapishanesi'nde Newroz baskını: Tutsaklar şiddete ve hakarete uğradı

Bayburt M Tipi Kapalı Hapishanesi'ndeki kadın tutsaklar, 21 Mart günü havalandırmada bir gazeteyi yakarak Newroz  kutladıkları için koğuşlarının basıldığını, hakarete uğradıklarını ve haklarında soruşturma açıldığını aktardı. 

Bayburt M Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan kadın tutsaklar, 21 Mart'ta Newroz'u bir gazeteyi yakarak kutladıkları için hakarete uğradı, haklarında soruşturma açıldı. 

Kadın tutsaklar yakınlarıyla yaptıkları kapalı görüşte, 21 Mart günü havalandırmada Newroz'u kutlamak amacıyla bir gazete parçasını yaktıkları için gardiyanların yangın söndürme tüpleriyle koğuşlarına baskın düzenlediğini aktardı. Gardiyanların her yeri darmadağın ettiğini ve sert müdahalelerde bulunduğunu kaydeden tutsaklar, gardiyanlar tarafından hakarete uğradıklarını söyledi.

Newroz'u kutladıkları için haklarında "slogan atma" gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını belirten tutsaklar, gardiyanların, "Siz insan mısınız? Hiçbiriniz konuşmayın, sesinizi duymak istemiyoruz" şeklinde hakarette bulunduğunu da ifade etti. Tutsaklar yoğun hak ihlallerine maruz kaldıklarını dile getirerek, açlık grevi eylemine dahil oldukları için haklarında başlatılan soruşturmalardan dolayı sevk dilekçesi de yazamadıklarını sözlerine ekledi.