26 Nisan 2024 Cuma

Batman'da Rojbin Çetin ile dayanışma eylemi

İşkence ile gözaltına alınan Sevil Rojbin Çetin ile ilgili Batman'da basın açıklaması yapan kadınlar, "Rojbin şahsında tüm Kürt kadınlara yapılmış bir işkencedir" diyerek Rojbin Çetin ile dayanışma çağrısı yaptı.

Batman'da TJA aktivistleri, HDP Batman Kadın Meclisi, HDP Batman miletvekilleri Feleknas Uca ile Ayşe Acar Başaran, polislerin işkencesine uğrayan ve gözaltına alınan Sevil Rojbin Çetin için basın açıklaması yaptı.

Rojbin Çetin'in fotoğraflarının taşındığı eylemde konuşan HDP milletvekili Feleknas Uca, "Bu operasyonlarla devlet bir kez daha kara yüzünü göstererek düşmanca tavırlar takındı. Arkadaşımız Rojbin Çetin'i vahşi bir şekilde işkenceye maruz bıraktılar. Rojbin şahsında tüm Kürt kadınlarına yapılmış bir işkencedir. Dün Esat Oktay'ın Amed Zindanı'nda yaptığını bugün yeniden Amed karakolunda yapıyorlar. Arkadaşımız Rojbin yalnız değildir ve bu durumu her yerde ifşa edeceğiz. Hiç kimse buna sessiz kalmamalıdır" sözlerine yer verdi.

Açıklama, "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" ve 2Jin, jiyan, azadi" sloganlarının ardından yapılan oturma eylemi ile sona erdi.